Vor capul lui Serbanescu şi al lui Gaita

Reactualizat la:
Vor capul lui Serbanescu şi al lui Gaita
Studentii oradeni cer revocarea din funcţie a lui Raducu Serbanescu şi a lui Alexandru Gaita, dar şi cercetarea disciplinară a lui Adrian Dume, profesor asociat în Universitatea din Oradea.

Studentii orădeni vor revocarea din funcţie a preşedintelui şi a vicepreşedintelui acestora în Senatul Universităţii, Răducu Şerbănescu, respectiv Alex Gaita. „În această dimineaţă am depus o sesizare la Rectoratul şi Senatul Universităţii din Oradea, prin care aducem la cunoştinţă că Raducu Serbanescu, preşedintele studenţilor în Senatul UO, şi Alecsandru Gaita, vipreşedintele lor, nu au luptat pentru drepturile studenţilor în Senat. Ei nu luptă pentru studenti, ci pentru ei înşişi.

Într-una din şedinţele de Senat, cei doi au cerut să fie plătiţi pentru activitatea lor din Senat. Dacă Raducu Serbanescu a cerut 1.200 de lei pe lună, Alexandru Gaita a pretins 1.000 de lei. De asemenea, ei au cerut facilităţi pentru ei. Toate acestea nu mi se par normale. Cât timp ei nu luptă pentru drepturile studenţilor, nu au ce să caute în Senat. Noi am cerut Senatului Universităţii să fie daţi jos”, spune Raul Derecichei, preşedintele Federaţiei Student Pro.

Substraturi

Lucrurile între studenţii orădeni s-au stricat în momentul în care aceştia au vrut să organizeze o nouă ediţie a festivalului studenţesc.

 „Am vrut un festival echitabil. La fel ca predecesorul său Adrian Dume, Raducu Serbanescu a luat decizii fără să consulte pe nimeni. Anul trecut Dume a hotărât să se organizeze acest festival cu Fundaţia Alternative, fără să se consulte cu ONG-urile studenţeşti. Pur şi simplu, am fost puşi în faţa faptului împlinit.

Anul acesta, Răducu Şerbănescu a înaintat în numele nostru, fără a fi consultaţi şi fără a avea mandat expres din partea noastră, adrese către diverse instituţii în care aduceau la cunoştinţă hotărîri şi decizii unilaterale vis-a-vis de Festivalul Studenţesc care ar fi urmat să se organizeze pentru studenţii Universităţii şi a tinerilor din Oradea pe baza proiectelor şi activităţilor Organizaţiilor Studenţeşti care au hotărît să contribuie la acest proiect.

Atribuţiile studenţilor senatori se restrâng strict la activitatea din senatul Universităţii, unde ei normal ar trebui să vegheze la respectarea regulamentelor, drepturilor, obligaţiilor şi libertăţilor studenţilor din Universitatea din Oradea, ei neavând influenţă şi legitimitatea de a se pronunţa în numele unor organizaţii studenţeşti legal constituite”, a mai reproşat Derecichei.

Campanie politică

 În sesizarea lor, reprezentanţii a şase ONG-uri studenţeşti mai cer ca Adrian Dume, fost lider al studenţilor şi cadru didactic asociat la Facultatea de Istorie, Georgrafie şi Relaţii Internaţionale, să fie cercetat disciplinar.

 „Nu mi se pare normal ca Adrian Dume, care e cadru didactic la Universitatea din Oradea, să organizeze o campanie politică în instituţie. Nu are voie să facă asta. Folosindu-se de poziţia şi influenţa acumulată în decursul anilor, îşi face o a’gresivă campanie electrorală în rândul studenţilor din Universitatea din Oradea. Acest fapt contravine art. 7 din Carta Universităţii din Oradea. Noi nu vrem să fim o monedă de schimb pentru ambiţiile politice personale ale unui individ care se foloseşte de influenţa acumulată pentru a se propulsa în interes propriu, pe un loc eligibil pe lista de consilieri locali al unui partid politic”, dezvăluie preşedintele Student Pro.

 Fostul lider al studenţilor neagă vehement aceste acuzaţii.

 „Nu mi-am propus să obţin, în perioada următoare, o funcţie în PNL şi nici în Consiliul Local. Eu în PNL sunt pe partea de judeţ. Nu ştiu de unde aceste acuzaţii. Am fost, într-adevăr, implicat într-o campanie PNL pentru 2012. Este o competiţie între tinerii liberali, dar fără tentă politică. Dacă mă susţin mai multe persoane din zona asta, nu văd unde e problema. Persoanele cu care am colaborat m-au susţinut”, încearcă să se scuze Dume.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !