Vor cumpăra mai transparent

Vor cumpăra mai transparent
Din 9 martie, banul public va putea fi cheltuit mai transparent si mai eficient prin intermediul Bursei de Marfuri. Achizitiile publice din Bihor si judetele învecinate se vor putea efectua la Bursa de Marfuri.

„Inaugurarea Terminalului Bursei de Marfuri Oradea va avea loc joi, 9 martie, în prezenta presedintelui Bursei Române de Marfuri, Mircea Filipoiu, si a oficialitatilor judetene”, ne-a declarat miercuri Ioan Mintas, prim-vicepresedinte al Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR).


Deschiderea unei Burse de Marfuri la nivelul judetului Bihor va permite organizarea corecta a tuturor licitatiilor privind achizitiile publice, efectuate de institutiile bugetare. „Cu ajutorul Terminalului se vor putea derula toate achizitiile facute de scoli, spitale, gradinite, Politie, Armata sau lucrarile efectuate din fondurile administratiilor publice locale”, a sustinut prim-vicepresedintele Mintas. Un alt avantaj pentru Bihor este de natura fiscala, prin impozitele încasate de la Terminalul Bursei de Marfuri.

Fonduri SAPARD


Tot în data de 9 martie, la Hotel Continental, reprezentantii CNIPMMR vor dezbate posibilitatile de accesare a fondurilor europene puse la dispozitie prin programul SAPARD. Potrivit lui Ioan Mintas, la eveniment sunt asteptati întreprinzatori din agricultura, zootehnie si industrie alimentara. „Scopul întâlnirii este identificarea posibilitatilor concrete de finantare, mai ales ca acest an se poate dovedi unul extrem de important pentru întreprinzatorii care au investit în domeniul agricol sau al industriei alimentare”, ne-a spus prim-vicepresedintele CNIPMMR.

Horia Trifa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !