Vor deveni cavaleri ai vinului de pe Valea Ierului

2Comentarii
Vor deveni cavaleri ai vinului de pe Valea Ierului
Este o asociaţie nobilă care prin jurământ este legată de Vin şi Patrie.

Se constituie Ordinul Cavalerilor Vinului din zona Vaii Ierului. Evenimentul are loc sâmbătă, 19 februarie, la Diosig. „Ritualul de înnobilare va avea loc la ora 12,00 la Biserica reformată. Membri ai ordinului vor deveni oameni care au activat în cadrul Cercului agricol şi care se ocupă de cultura viţei- de -vie şi de producţia vinului”, spune primarul de Diosig, Bacso Laszlo.

Înnobilarea cavalerilor de pe Valea Ierului va fi făcută de către cavaleri ai vinului din Arad. Primul arădean care a făcut parte din Ordinul European al Cavalerilor Vinului este Florin Torcoş. El a fost primit în2006, în Ungaria, pe când în România nu exista nici o filială. El a reuşit să convingă Senatul cavaleresc de faptul ca România are valori culturale, tradiţii viticole, dar şi prieteni ai vinului. Logo-ul, crezul lor este acela că „Abia după ce învingi invidia şi te implici pentru alţii, vei fi un adevărat prieten cavaler”.

Prin statut militează „pentru a ridica poziţia socială a vinului. Pune accent pe calitate, originalitate şi frumuseţe. Activează pentru a fi cunoscute vinurile de calitate şi prin aceasta aduce servicii economiei. Promovează valorile creştine, credinţa stă în centrul atenţiei sale. Militează pentru un suflet adevărat şi nobil”.

Ordinul Cavalerilor Vinului este o asociaţie de elită al cărui scop nobil este omagierea şi propagarea vinului nobil, a culturii vinului şi a cercetării ştiinţifice legate de cultura vinului. Vinul este parte integranta a identităţii europene, iar obiectivul Ordo Equestris Vini Europae este de a menţine acest patrimoniu cultural comun în toată diversitatea lui şi de a păstra această moştenire culturală pentru generaţiile viitoare. Ordinul European al Cavalerilor Vinului are rădăcinile în tradiţiile ordinelor cavalereşti ale Evului Mediu, în special în cea a Ordinului Sfântu Gheorghe înfiinţată în anul 1273, reorganizată în 1308 şi 1468.

De aici izvoreşte recunoaşterea istorică, socială şi culturală a ordinului.După tradiţia populară şi explicaţia ştiinţifică a numelui, Diosig înseamnă un colţ cu nuci. Prima dată era menţionat în înregistrările din 1278 (Gyozik), în legătură cu primii ei proprietari (familia Dorog din neamul Gutkeled) şi cu mănăstirea foştilor Sfânţi din Egyed. Era cunoscută ca şi centru de proprietate împreună cu Săcuieni, astfel a devenit devreme un târguşor şi datorită podgoriei sale care era celebră chiar şi în secolul XVI.

Programul ceremoniei de Acreditare Diosig „Valea Ierului

Ora 11:00– Primirea invitatilor

Ora 11:45 – Defilare casa de Cultura – Biserica Reformata

Ora 12:00 – Ceremonia de acreditare a noilor membri ai Ordinului

Ora 13:30– Defilare Biserica Reformata – casa de cultura

Ora 14:00 – Masa Festiva

Ora 15:00– Deschiderea oficiala a concursului de vinuri editia 2011,

in Caminul Cultural

Ora 15:30 – 20:00 – Aprecierea vinurilor de catre juriul de specialitate

Ora 20:00 – Festivitatea de premiere

Ora 21:00 – Cina Festiva2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor