Vor fi patrule anti-etnobotanice

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
4Comentarii
Pop se luptă, la rându-i, cu „chimicele”
Pop se luptă, la rându-i, cu „chimicele”
Claudiu Pop este al doilea prefect de Bihor care încearcă să le vină de hac magazinelor ce comercializează plante etnobotanice.

Miercuri, prefectul a anunţat că au fost închise cele două magazine de etnobotanice ce funcţionau până acum în Oradea, în zona Pieţei Cetate şi pe strada Ady Endre.

Pop s-a arătat tare mândru de această performanţă. Măsura închiderii pe o perioadă de şase luni a magazinelor de „vise” a fost luată în urma unei acţiuni concentrate a mai multor instituţii ale statului. „A fost o acţiune complexă, completă, de lungă durată. Din păcate, legea este destul de interpretabilă şi astfel că deşi exista un cadru legal prin care se interzic anumite tipuri de produse chimice, aceste produse se comercializează, totuşi”, a arătat prefectul, precizând că aceşti comercianţi pretind că vând doar… îngrăşăminte de flori!

Reprezentantul Guvernul asigură că se vor lua toate măsurile ca magazinele de „vise” să nu se mai redeschidă în Oradea. Tinerii sunt principalii cumpărători ai produselor acestor magazine, atraşi de mirajul senzaţiilor tari. Senzaţii din care, nu de puţine ori, s-au trezit brusc la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.

„În perioada următoare vor fi patrule de Poliţie şi Jandarmi, în zona acestor magazine, pentru a preveni comercializarea produselor”, a spus Pop.

Acţiunea anti-etnobotanice s-a desfăşurat şi în trafic, dat fiind că aceşti comercianţi îşi vând marfa de peste tot. Inclusiv din maşini. Claudiu Pop a informat că astfel, în trafic a fost depistat Ciprian Iova – deja celebru pentru activitatea sa perseverentă în acest domeniu de activitate.

„Am convingerea că deşi poate unii vor încerca să profite de anumite de breşe ale legii, în calitate de părinte, de prefect îi asigur pe toţi locuitorii acestui judeţ că vom lua toate măsurile – unele chiar la limita legii – pentru a stopa acest fenomen”, a declarat Pop, adăugând că a primit „zeci de reclamaţii de la cetăţeni, părinţi” şi că dorinţa sa este să închidă aceste magazine, „indiferent cum”.

Prefectul ştie însă că închiderea magazinelor nu înseamnă şi stoparea fenomenului. Aceasta deoarece, o spune chiar Pop, există varianta vânzării prin intermediul internetului!

S-au mai închis…

Magazinele de „vise” au fost deocamdată închise pentru şase luni, deoarece comercializau „substanţe suspecte”. Aceste produse chimice vor trebui expertizate de un laborator din Bucureşti.

Reamintim că şi predecesorul lui Pop – Gavrilă Ghilea – a închis temporar magazinele de etnobotanice. Însă acestea s-au redeschis ulterior, sub denumirea unor altor societăţi comerciale.

Captura de 3.000 de plicuri cu etnobotanice 

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor