Vor fi stopate fondurile pentru lucrări comunitare?

Vor fi stopate fondurile pentru lucrări comunitare?
DEVA – Întreprinzătorii hunedoreni nu s-au înghesuit anul trecut să angajeze şomeri chiar dacă beneficiază de facilităţi acordate de stat. Din cele 1,4 milioane de lei, primite la sfârşitul anului trecut de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, 1,18 s-au pierdut, anunţă directorul instituţiei, Vasile Iorgovan (foto).

Suma a fost alocată abia în luna noiembrie agenţiei, cu destinaţia credite din fondul asigurărilor de şomaj, pentru întreprinzători, în scopul creării de locuri de muncă. Pentru că nu au fost folosiţi până la sfârşitul anului, suma s-a întors la bugetul statului. Doar două societăţi comerciale au reuşit, în timp util, să-şi completeze dosarele de creditare şi au fost singurii care au putut să obţină alocările. „Banii de la Bucureşti au venit foarte târziu, iar agenţii economici nu au reuşit să-şi completeze şi să finalizeze dosarele de creditare. Cele 260.000 de lei, credit solicitat de doi agenţi economici, au fost folosite pentru crearea a 16 locuri de muncă. Banii au fost obţinuţi cu o dobândă de 1,8 la sută, cu obligativitatea agentului economic de a angaja jumătate din personal şomeri şi de a le asigura locuri de muncă, pentru o perioadă de 36 de luni. Din păcate, restul de bani, o sumă foarte importantă pentru judeţul nostru, a trebuit returnată la bugetul statului“, declară Vasile Iorgovan.

 

După această primă lovitură primită de AJOFM Hunedoara, a doua vine din partea Uniunii Europene, care nu mai încurajează angajarea şomerilor pentru lucrări comunitare. Nu doar comunele vor fi afectate de stoparea alocării fondurilor pentru lucrări comunitare, ci şi Valea Jiului, unde mii de persoane erau angajate anual pe acest tip de prestaţii.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !