Vor finantator-constructor pentru megaparcare

3Comentarii
Vor finantator-constructor pentru megaparcare

Aleşii locali au votat joi caietul de sarcini şi organizarea licitaţiei pentru prima parcaresupraetajata din Oradea. Obiectivul care va ocupa spaţiul actualului Spital de Infectioase din spatele Tribunalului, se află în faza vânătorii de investitori.

„Acest investitor va finanţa lucrările şi va avea în proprietate parcarea pentru zece ani, timp în care noi vom plăti chirie trimestrială pentru aceasta”, explică viceprimarul Biro Rozalia. Costul estimat al obiectivului este de 5,5 milioane euro iar chiria anuală la care se poate angaja Primăria faţă de executant este de 600.000 euro, pe o perioadă de 10 ani. Suma chiriei reprezintă aproximativ jumătate din încasările anuale din întreaga activitate a Serviciului Parcări din cadrul Administrației Imobiliare Oradea(AIO).

În contul acestor sume, oraşul ar câştiga o clădire pe patru nivele – parter şi trei etaje, cu 460 de locuri de parcare pe 12.990 metri pătraţi. Spaţiile de servicii şi birourile ocupă 1002 metri pătraţi.

Un calcul simplu arată, astfel, că Municipalitatea caută un creditor-executant care să se mulţumească cu un profit de 500.000 euro în zece ani plus chiriile încasate din spațiile comerciale anexe parcajului.

20 de luni

Accesul ar urma să se facă pe două intrări respectiv două ieşiri separate. Termenul de execuţie este de 20 de luni plus alte două luni de la semnarea contractului, timp alocat pentru realizarea documentaţiei.

Executantul trebuie să facă dovada că a mai executat lucrări de amploare, maxim două lucrări în ultimii cinci ani în valoarea totală a megaparcării şi trebuie să prezinte documente care să ateste că poate suporta sarcina financiară a obiectivului. Executivul justifică alegerea locaţiei pentru parcarea etajată prin faptul că centrul suferă cel mai mult din cauza lipsei locurilor de parcare în contextul creşterii necesităţii.

Mută infecţioasele

Starea proastă a clădirii Secţiei de Boli Infecţioase şi Hepatice şi amplasarea sa „nefavorabilă” în centrul oraşului îndreptăţeşte AIO să propună mutarea activităţii medicale şi demolarea parţială a imobilelor pentru a face loc mega-parcării.

Infecţioasele urmează să fie mutată în strada Louis Pasteur nr.26, în pavilionul VIII. Din clădire se va păstra pavilionul secţiei II, care va funcţiona ca şi clădire de birouri.

C.GH.

După zece ani de plată a chiriei, obiectivul şi spaţiile comerciale în suprafaţă de 1002 metri pătraţi ar intra în posesia Primăriei.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor