Vor juca din nou la Oradea

Vor juca din nou la Oradea
La solicitarea Asociatiei Judetene de Handbal Bihor, Conducerea FR Handbal a decis ca echipa nationala masculina sa dispute la Oradea partidele de pe teren propriu din cadrul preliminariilor de calificare la Campionatul Mondial din anul 2007.

Reprezentativa României face parte din Grupa a IV-a, alaturi de echipele Lituaniei, Letoniei si Luxemburg. Prima clasata va accede la barajul din play-off-ul calificarilor.


Tricolorii revin


Partidele din preliminarii au loc în luna ianuarie 2006, cele de la Oradea urmând sa se dispute la Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, dupa urmatorul program: România – Luxemburg la 7 ianuarie, România – Letonia la 15 ianuarie si România – Lituania la 19 ianuarie. Lotul national se va reuni în orasul nostru la data de 2 ianuarie. Tricolorii revin asadar din nou la Oradea, unde au disputat în acest an si preliminariile de calificare la CE 2006.

Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, ne-a declarat: „Am propus orasul Oradea, tinând cont de simpatia extraordinara de care se bucura aici echipa nationala a României. Sper ca Sala Sporturilor din Oradea sa ofere conditii optime pentru desfasurarea partidelor”.


Pentru CM 2009


În alta ordine de idei, orasul Oradea a fost propus de conducerea FRH pentru a gazdui una din grupele Campionatului Mondial de handbal masculin din anul 2009. FR Handbal a solicitat Federatiei Internationale de Handbal (IHF) organizarea CM 2009, propunând mai multe orase pentru partidele din grupe: Bucuresti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea.

Joi seara, o delegatie a Federatiei Europene de Handbal (EHF) si a FRH a sosit la Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, pentru a inspecta conditiile oferite de aceasta locatie. Din delegatie au facut parte Alexander Toncour (Austria), secretar general al EHF si membru în Comisia Tehnica a IHF, Bogdan Macovei, seful Departamentului Relatii Externe al FRH, si arbitrul international Toma Plesa (Râmnicu Vâlcea).

Cei trei oficiali au fost primiti la Oradea de catre presedintele si secretarul AJ de Handbal Bihor, Pavel Mercea, respectiv Carol Iagar.

Gavril Nutiu