Vor performanţă la Bazinul de sărituri

4Comentarii
Bazinul de sărituri, părăsit de un deceniu
Bazinul de sărituri, părăsit de un deceniu
În cercul nataţiei orădene apar temeri că intenţiile bune ale RAPAS faţă de Bazinul de Sărituri s-ar putea intersecta cu interese imobiliare faţă de terenul aferent, de 4.700 mp.

„Salut demersurile RAPAS de preluare a bazinului de sărituri în apă şi de a reface structurile secţiei de sărituri. Însă am unele reţineri întrucât se prefigurează posibilitatea ca din lipsa unor aprobări tehnice sau decizionale, bazinul să fie dărâmat pentru ca ulterior terenul să intre în patrimoniul strandului sau a altor proiecte imobiliare”, declară Andrei Bondor, profesor şi antrenor de sărituri în apă şi, totodată, preşedinte al Clubului de judo „Phoenix” Oradea.

Acum, iniţiativa RAPAS a făcut ca foşti sportivi antrenori să iniţieze un proiect de refacere a secţiei de sărituri. Mai mult, aceştia se arată decişi să finanţeze achiziţia trambulinelor şi utilajelor specifice săriturilor, cât şi cheltuielile curente de funcţionarea sectiei. Alături de Andrei Bondor este şi fostul campion naţional Varabecz Csaba, profesor de educatia fizica specialitatea natatie precum şi alti colegi de generaţie. Căci, să nu uităm, Oradea a dat valori sportive internaţionale în nataţie, precum Sorana Prelipceanu, Bagiu Alexandru, Toth Magda, Popa Daniela sau Szakacs Tunde.

Refuzaţi în 2006

„În 2006 am propus refacerea secţiei de sărituri în apă în cadrul clubului Crişul. Dar am fost refuzaţi şi tot atunci, odată cu renovarea bazinului acoperit, s-au dezafectat trambulinele de 1m şi 3m precum şi partea de bazin care servea activitatea de sărituri prin adâncimea ei. Ori capacitatea noastră de a cofinanţa secţia este dovedită şi prin exemplul clubului Phoenix, finanţat din resurse proprii şi sponsorizări”, mai precizează Andrei Bondor, a cărui experienţă organizatorică l-a propulsat în comisia de judo pentru veterani din Federaţia Mondială de Judo. Astfel, având judo-ul ca a doua pasiune, Andrei Bondor a făcut din CS Phoenix un coorganizator de campionate mondiale şi europene, având sportivi medaliaţia la acest nivel.

Acestea sunt câteva din argumentele care l-au determinat pe Andrei Bondor  să trimită o scrisoare de intenţie instituţiilor implicate, pentru a elemina ipoteza că Oradea nu mai are resurse pentru revitalizarea săriturilor în apă. Totodată, Bondor alături de colectivul reanchegat, promit că vor sprijini autorităţile în faza de studiu, plan şi organizare, având cunoştiinţe specifice despre structura bazinului, recircularea apei, vestiare şi alte anexe necesare acestui sport.

Cristian Horgoş4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor