Vor primi adeverinţe pentru credite

Vor primi adeverinţe pentru credite
Crescătorii de animale urmează să beneficieze în perioada următoare de adeverinţe prin care vor putea să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă de înregistrare a fermierului prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2016 şi a solicitat ANT – sector zootehnic, schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne şi/sau ANT – sectorul zootehnic, schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine, precum şi numărul de animale pentru care se solicită sprijin financiar. De asemenea, prin adeverinţă se confirma faptul că beneficiarul a ataşat cererii toate documentele prevăzute de legislaţia în vigoare.

Banca creditoare acordă beneficiarilor, conform reglementarilor sale interne, credite/facilităţi de finanţare în lei, pentru finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente în procentul stabilit prin regulile proprii din suma prevăzută în adeverinţa eliberată de APIA. Cuantumul per cap de animal pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne a fost anul trecut de 300 lei/cap de bovină, iar cuantumul per cap de animal pentru schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine, este de 20 lei/cap de animal.

Până la 22 noiembrie, APIA a plătit avansuri de circa 748.832.000 euro pentru 718.000 de fermieri. Începând cu 5 decembrie, APIA va începe autorizarea plăţilor finale pentru fermieri, aferente Campaniei 2016. APIA le recomandă potenţialilor beneficiari interesaţi să îşi aleagă banca numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare bancă creditoare, pentru a obţine condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei proprii.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !