Vor produse sigure de sarbatori

Vor produse sigure de sarbatori
Protectorii consumatorilor au aplicat amenzi de aproape 40.000 lei.

Pentru ca surprizele neplăcute să stea departe de bihoreni protectorii consumatorilor au desfăşurat de curând o acţiune tematică de control privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă. Astfel au fost controlate carne preambalată, produse zaharoase, ciocolată şi produse din ciocolată, produse de cofetărie şi produse de patiserie.

Neregulile nu au contenit să apară. Din cei 33 de operatori economici verificaţi la nu mai puţin de 29 au fost găsite abateri. „Au fost întocmite 29 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totala de 39.500 lei”, a precizat comisarul şef adjunct delegat, Traian Bejan.

Abateri

Printre cele mai dese abateri întâlnite se numără lipsa buletinelor de analize fizico chimice şi microbiologice, pentru toţi parametrii şi cu periodicitatea prescrise prin specificaţiile tehnice ale produselor fabricate. Comercializarea produselor din cacao şi ciocolată – bomboane pentru brad şi figurine din ciocolată – care aveau etichetele cu elemente de identificare şi caracterizare greu lizibile, cu caractere foarte mici, şterse, suprapuse, greu sau imposibil de citit, lipsa datelor de identificare ale distribuitorului sau importatorului produselor şi a traducerilor elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor au fost ale nereguli sancţionate de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !