Vor să exmatriculeze violenţa din şcoli

1Comentariu
Vor să exmatriculeze violenţa din şcoli
SĂCUENI/CADEA  – Lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (CAPC) din cadrul IPJ Bihor împreună cu poliţiştii din Săcuieni se vor întâlni luni cu elevii din localităţile Săcueni şi Cadea.

Acţiunea se va derula în cadrul campaniei „Agresivitatea forţă sau slăbiciune”, demarată de CAPC luna trecută şi vizează informarea adolescenţilor cu privire la efectele negative ale agresivităţii şi violenţei. Întâlnirea cu elevii din Săcueni va începe la ora 10:00, fiind urmată la ora 12:00 de întâlnirea cu elevii din Cadea.

„Scopul campaniei este reducerea numărului actelor de violenţă comise în perimetrul unităţilor de învăţământ şi zonele adiacente acestora prin conştientizarea de către adolescenţi a efectului nociv al violenţei asupra propriei persoane şi asupra comunităţii”, precizează subcomisar Ioana Indrieş, ofiţer în cadrul CAPC.

Printre obiectivele campaniei se regăsesc: identificarea formelor de manifestare a comportamentelor antisociale ale elevilor, în special a manifestărilor agresive, pregătirea antiinfracţională şi antivictimală a elevilor în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea normelor de convieţuire socială şi creşterea gradului de siguranţă a adolescenţilor în spaţiul public, mai precizează subcomisar Ioana Indrieş.

Elevii vor primi pliante cu recomandări şi vor viziona filmuleţe educative realizate în acest sens. La întâlniri vor participa reprezentanţi ai Consiliilor Elevilor din şcoli, cadre didactice, consilieri educativi, psihopedagogi şi  părinţii ai elevilor în vederea dezbaterii modalităţilor de prevenire a victimizării elevilor şi implicării în fapte antisociale. În partea a doua a întâlnirii, elevii vor avea de realizat un mic proiect de prevenire a agresivităţii, prin reprezentarea pe un arbore a obiectivelor, modalităţilor de realizare şi resurselor umane folosite.

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor