Vor să forţeze schimbarea primarului

Ioan Codău nu se lasă impresionat
Ioan Codău nu se lasă impresionat
Opozanţii primarului Ioan Codău s-au prezentat luni, la Prefectură, cu semnăturile necesare pentru a declanşa un referendum pentru schimbarea sa din funcţie. Aceasta după ce în prima faza Poliţia a decis că vechile tabele de semnături nu îndeplinesc condiţiile legale.

Mingea este, acum, în curtea prefectului. Noile prevederi legale lasă la dispoziţia Prefecturii declararea referendumului. Până acum, Guvernul era cel care lua această decizie.

Prevederi ambigue

Pentru a declanşa referendumul de schimbare din funcţie trebuie adunate semnături de la 25% din locuitorii fiecărui sat component al comunei. O comisie constituită de Prefectură va analiza temeinicia motivelor de schimbare a primarului şi, în funcţie de aceasta, se va decide declanşarea sau nu a referendumului.

Alice Lupeş, directorul Direcţiei Juridice din cadrul Prefecturii Bihor, spune că primarul poate fi schimbat „dacă nu-şi îndeplineşte atribuţiile stabilite de lege sau nesocoteşte interesul general al oamenilor. Prevederile sunt destul de generale şi oamenii trebuie să înţeleagă faptul că strângerea semnăturilor nu este suficientă”.

Interese de grup

Primarul nu este impresionat de demersul celor pe care îi numeşte „o gaşcă”. Ioan Codău spune că neînţelegerile cu cei care îi vor capul au început în urmă cu doi ani. „În primul rând nu pot, dar nici nu vreau să le fac jocul unora ca Veronica Bonta, şefa acestui grup. Cei care nu mă văd dus revendică nişte bucăţi de teren care acum se află în proprietatea a cinci familii de rromi. Aceştia şi-au cumpărat terenul de la fostele CAP-uri. Doamna Bonta abia acum s-a trezit că părinţii săi au avut teren în acea zonă. I-am oferit teren acolo unde este disponibil, dar ea vrea ori în păşunea urbarială, revendicată, ori în proprietatea acestor oameni. Ca să-mi forţeze mâna mă reclamă peste tot”.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !