Vor să împădurească Timişul

5Comentarii
Vor să împădurească Timişul
TIMIŞOARA – Se speră ca anul viitor să împădurească terenurile degradate şi din judeţul Timiş. Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Timişoara(ITRSV) a început cu cele din judeţul Caraş Severin.

„Aici, primarii au fost mult mai interesaţi ca cei din Timiş şi au identificat mai repede locurile care se pot împădurii, de aceea facem primele perimetre acolo”, ne-a spus Aristotel Vişoiu, inspector şef la ITRSV.

Acestea pot fi terenuri care nu au avut folosinţă, terenuri erodate cu rocă la suprafaţă, terenuri ocupate cu halde miniere, deşeuri industriale sau menajere, terenurile cu eroziune de suprafaţă, terenuri nisipoase, terenurile poluate cu substanţe chimice.

Lucrările în Timiş vor începe în zonele: Uivar, Biled, Ghizela, Sânmartinu Maghiar, după 1 ianuarie 2008. După ce terenul este identificat de către primărie, ITRSV contractează o firmă care e plătită din fondul de ameliorare a fondului funciar, iar aceasta are la dispoziţie cinci ani de zile, în care consolidează terenul, plantează arborii, face lucrări de întreţinere pe locul respectiv până când terenul devine pădure, iar apoi o predă Consiliului Local. ITRSV se ocupă de judeţele Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara.

În judeţul Caraş Severin au fost plantate până acum 600 de hectare, iar începând cu anul viitor mai sunt programate 1.000 hectare. Pentru un hectar de teren degradat sunt folosiţi 5.000 de puieţi.

Acestea se numesc lucrări de reconstrucţie ecologică forestieră pe terenuri degradate. Sunt folosiţi puieţi de: gorun, frasin, păducel, pin negru, salcâm, cătină, sălcioară, pin, în funcţie de teren. În toată ţara sunt aproximativ 2 milioane de hectare de terenuri care trebuie împădurite, iar suprafaţa de pădure a României este de aproape 6 milioane de hectare.

Sanda Bota5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor