Vor să închidă „Inspectorul Pădurii”

De Dan Birta
8Comentarii
Vor să închidă „Inspectorul Pădurii”
Printr-o petiţie se adună semnături pentru campania de salvare a „Inspectorului Pădurii”.

În prezent, 60.000 de cetățeni verifică legalitatea transporturilor de lemn din România. Acest lucru este posibil prin „Inspectorul Pădurii”, un sistem informatic ce poate fi folosit atât ca aplicație de mobil, cât și prin site-ul web. În doar un an de la lansarea lui, aproape jumătate din transporturile de lemn ilegale au fost depistate de cetățeni.

Acum, Ministerul Apelor și Pădurilor vrea să taie accesul la „Inspectorul Pădurii”, motivând neînțelegerile cu firma dezvoltatoare.

Acest lucru ar fi un dezastru pentru pădurile din România. Tăierile ilegale ar exploda, iar mafia lemnului va prinde din nou curaj. Camioanele cu lemn ilegal ar circula din nou nestingherite. Fără „Inspectorul Pădurii”, cetăţenii vor pierde accesul la cea mai eficientă metodă prin care se pot implica pentru prevenirea tăierilor ilegale.

Primele amputări ale funcționalităților „Inspectorului Pădurii” au avut deja loc. În ultimele luni a dispărut de pe site posibilitatea de a verifica coordonatele GPS ale camioanelor. Apoi, perioada de timp în care se putea verifica un transport de lemn a fost redusă la trei zile. Acum, „Inspectorul Pădurii” urmează să fie închis definitiv.

Sistemul „Inspectorul Pădurii” deranjează, ceea ce înseamnă că își face treaba. În 2016, numărul de tăieri ilegale a scăzut cu 47%. Iar din cazurile de transporturi de lemn ilegal, aproape jumătate au fost semnalate de către cetățeni.

Închiderea „Inspectorului Pădurii” ar fi un dezastru. Numărul de tăieri ilegale ar crește înapoi și hectare întregi de pădure vor dispărea.

Decizia Ministerului Apelor și Pădurilor poate veni în orice clipă. Cei care doresc să semneze petiţia pentru salvarea „Inspectorului Pădurii” o pot face accesând adresa: https://speakout.de-clic.ro/campaigns/inspectorul-padurii. Până nu este prea târziu!8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor