Vor să înnoiască cărţile de imobil

ORADEA – Lucrătorii Compartimentului Poliţiei de Proximitate anunţă că se pot obţine gratuit cărţi de imobil noi, în locul celor vechi sau deteriorate.

„Indiferent că este vorba de un bloc de locuinţe sau de o casă particulară singură în curte, fiecare imobil trebuie să aibă coform legii o astfel de carte, în care trebuiesc trecute toate persoanele care locuiesc în respectivul imobil. Cărţile de imobil nu au termen de valabilitate, doar că unele sunt vechi şi deteriorate şi de aceea trebuie schimbate. Acestea se distribuie gratuit responsabililor pe baza actului de identitate”, spune agentul şef Florian Bogole, coordonatorul Compartimentului Poliţiei de Proximitate.

Cartea de imobil se întocmeşte şi se actualizează de către proprietarul imobilului sau de asociaţia de proprietari. În cazul asociaţiei de proprietari, responsabilul cărţii de imobil este, de regulă, administratorul sau un membru al comitetului executiv.

Conform legii responsabilul cărţii de imobil are obligaţia să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reşedinţă în imobilul respectiv şi să o prezinte, la cerere, poliţiştilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor.

Cei interesaţi de înnoirea cărţii de imobil se pot adresa poliţiştilor de Proximitate, la sediul de pe Calea Aradului nr. 6, la camera 17 sau la telefon 0259/403.612. Programul de eliberare a cărţilor de imobil este de luni până vineri între orele 08:30 şi 16:30.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !