Vor să integreze imigranţii legali în România

De Dan Birta
Reactualizat la:
3Comentarii
Vor să integreze imigranţii legali în România
© Străinii vor fi ajutaţi să se integreze mai uşor
Străinii care şed legal în România vor fi ajutaţi să se integreze mai uşor. Săptămâna trecută, Centrul Regional de Integrare (CRI) din cadrul Asociaţiei Filantropia Oradea a organizat o întâlnire de lucru la sediul Instituției Prefectului Bihor.

„Această întâlnire este prima din cele trei planificate pe durata implementării proiectului, în baza protocolului semnat cu Instituția Prefectului Bihor și a avut scopul de a pregăti și înlesni colaborarea inter – instituțională, dar și de a motiva instituțiile pentru a se implica în procesul de integrare al migranților. În timpul discuțiilor, instituțiile publice s-au arătat deschise unei implicări directe pentru sprijinirea proiectului și străinilor veniți în România și, implicit, spre o cooperare eficientă cu Centrul Regional de Integrare Oradea”, ne-a declarat Adriana Popa, managerul local CRI Filantropia Oradea.

8imigranti1

Dintre instituțiile prezente la întâlnire amintim: Serviciul pentru Imigrări Bihor, Instituția Prefectului Bihor, Universitatea din Oradea, DGASPC Bihor, ASCO, CAS Bihor, AJPIS Bihor, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu, ITM Bihor.

Discuţii

Întâlnirea a debutat cu un cuvânt de deschidere susținut de managerul local CRI Filantropia Oradea, prin prezentarea sumară a proiectului și strategia de colaborare între instituții. Serviciul pentru Imigrări Bihor a prezentat aspecte legislative privind regimul străinilor în România, proceduri, drepturi și obligații. Participanţii au discutat despre nevoile de integrare ale migranților și rolul instituțiilor în gestionarea procesului de integrare, obstacole, propuneri, soluții.

Centrul Regional de Integrare Oradea a fost înființat în cadrul proiectului: „Servicii de integrare pentru beneficiarii unei forme de protecție și pentru străinii cu ședere legală în România, în Regiunea de Vest”, pentru a oferi informare, consiliere socială, juridică, sprijin, asistență materială, cursuri de limba română, activități și evenimente de acomodare culturală.

Echipa CRI Oradea este deschisă să lucreze cu voluntari și invită atât cetățenii români cât și cetățenii străini să se implice și să dezvolte activități creative în cadrul proiectului.
Întâlniri similare au mai fost organizate la prefecturile din Arad şi Deva3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor