Vor să lucreze la autostradă

4Comentarii
ORADEA – Sute de orădeni, muncitori necalificaţi sau absolvenţi de studii superioare, şi-au completet ieri CV-urile, pentru a participa la Bursa Locurilor de Muncă organizată de compania Bechtel, în colaborare cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea a fost luată cu asalt încă de dimineaţă, reprezentanţii AJOFM Bihor fiind impresionaţi de numărul mare de persoane prezente, având în vedere că la sediul agenţiei funcţionează deja un birou Bechtel, unde doritorii se pot înscrie în orice zi.

Pe de altă parte, Martin Alexandru Rusneac, manager resurse umane pentru sectorul III – Chiribiş- al autostrăzii Transilvania (Borş – Jilău), ne-a mărturisit că se aşteptase la un număr mai mare de solicitanţi. „La Zalău am primit circa 1.500 de CV-uri”, a spus Rusneac.

 

Posturi

Pentru punctul de lucru din localitatea Chiribiş, angajatorul va încadra în acest an aproximativ 950 de persoane. Până în prezent au fost angajate 350 de persoane, majoritatea din Marghita. „Bursele furnizează circa 20% din ceea ce căutăm noi. În ceea ce priveşte specialiştii, pe aceştia îi găsim prin internet sau prin head-hunting”, a subliniat Rusneac.

Bechtel pune la dispoziţia celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă posturi de maiştri, şefi de echipă săpături, terasamente, drenaje, şefi de echipă lucrări de structură în construcţii, macaragii categoriile I, II şi III, operatori staţie betoane etc. Persoanele cu studii medii şi superioare sunt dorite pentru posturi de funcţionari administrativi, traducători, operatori AutoCad, ingineri topografi etc.

 

Salarii

 

În ceea ce priveşte salariile oferite de Bechtel, directorul de resurse umane le-a catalogat ca fiind competitive şi negociabile, în funcţie de pregătirea şi experienţa candidatului.

Persoanele angajate vor beneficia de cazare (dacă locuiesc la o distanţă mai mare de 70 de km în linie dreaptă faţă de punctul de lucru), transport la punctul de lucru şi înapoi, tichete de masă, plata dublă a orelor suplimentare, echipament de protecţie şi geci de iarnă şi cursuri de calificare în domeniul fierar betonişti şi dulgheri (pentru persoanele care au experienţă, fără a deţine însă o diplomă care să ateste acest lucru).

„Mi-aş dori foarte mult să mă angajez. Sunt muncitor necalificat şi caut de lucru de mai bine de doi ani, însă peste tot mi se reproşeasză că sunt prea bătrân”, ne-a povestit Lakatos Gyorgy, un domn de 46 de ani, venit la bursă cu speranţa obţinerii unul loc de muncă decent.

Claudia Curta4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor