Vor sa modifice Legea insolventei

De Dan Birta
Reactualizat la:
Dan Octavian, Ioan Cupşa şi Radu Silaghi
Dan Octavian, Ioan Cupşa şi Radu Silaghi
Unul dintre cele mai importante obiective operaţionale ale Asociaţiei Firmelor Bihorene (AFB) este modificarea Legii nr. 85/2006 – Legea insolventei.

După ce actul normativ în discuţie a fost analizat de juriştii tuturor firmelor membre ale organizaţiei patronale, aceştia s-au întâlnit miercuri, 13 martie 2013, şi au căzut de acord asupra modificărilor care îi trebuiesc aduse, cu scopul de a se sprijini consolidarea şi dezvoltarea sectorului privat din România. Modificările au fost înaintate ieri, 14 martie, deputatului liberal Ioan Cupşa, la Hotel Continental Forum din Oradea.

Modificări

Principalele modificări dorite de AFB se referă la comunicarea actelor de procedură anterioare deschiderii procedurii de insolvenţă, dar şi la sancţionarea administratorului societăţii în faliment, unde pasivul nu a fost acoperit. „Scopul nostru este de a aduce modificări în avantajul creditorilor. Legea insolvenţei nu trebuie să mai protejeze «ţeparii». Insolvenţa a devenit o supapă, o umbrelă pentru cei care nu vor să plătească”, a afirmat Dan Octavian, directorul general al AFB.

Ioan Cupşa a spus că „se va apleca” asupra propunerilor membrilor AFB şi va susţine modificările legislative dacă va crede că efectele sunt mai mult pozitive decât negative. Pe de altă parte, deputatul liberal a lansat un mesaj şi către celelalte organizaţii patronale bihorene să facă aceleaşi demersuri. „Legea insolvenţei este perfectibilă. Se pot face ajustări din mers. Falimentul este o constantă a vieţii economice care ajută la însănătoşirea economiei. Nu produce efecte negative”, a explicat juristul Cupşa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !