Vor să pună Romsilva la plată

Seremi Stefan
Seremi Stefan
Vicele Consiliului Judetean Bihor, Stefan Seremi, doreste ca primariile sa taxeze Romsilva pentru folosirea drumurilor forestiere.

Bucurestiul vrea dezvoltare turistica fara drumuri turistice. Demersurile alesilor locali se izbesc de opacitatea conducerii ministerelor. Cel mai recent exemplu îl reprezinta încercarea vicepresedintelui Consiliului Judetean, Stefan Seremi, de a introduce în circuitul turistic trei drumuri forestiere, demers ce s-a impiedicat de opozitia ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur.

Este vorba despre drumurile ce leaga Coada Lacului de Stana de Vale, Boga de Platoul Padis si statiunea Moneasa, din Arad, de judetul Bihor. Proiectul face parte din Planul de dezvoltare turistica al judetului Bihor.

Artificii pe lege

„Nu poti face dezvoltare turistica daca nu duci turistul cât mai aproape de obiectiv, spune Stefan Seremi. În aceste conditii, ne vom adapta la situatie si ne vom folosi de un articol de lege care da dreptul proprietarului majoritar sa devina si proprietar pe drumuri”.

Vicepresedintele Stefan Seremi afirma ca pentru ca proprietarii majoritari – în speta primariile – sa poata face investitii în drumurile turistice, vor fi nevoiti sa perceapa o taxa de la Regia Nationala a Padurilor – Romsilva de câte ori aceasta va dori sa faca exploatari. „Dupa aprecierile noastre, taxa ar putea ajunge pâna la 20% din valoarea exploatarilor”, spune Stefan Seremi.

Veronica Bursasiu