Vor sa semene incredere si protectie

De Otilia Șandor
Vor sa semene incredere si protectie
Patru mari obiective şi-a propus Poliţia bihoreană pentru acest an: creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni (prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor), asigurarea unui climat de legalitate pentru mediul de afaceri (ără evaziune fiscală, contrabandă de mărfuri etc), asigurarea resurselor umane şi a mijloacelor materiale și financiare pentru Poliția Bihor şi consolidarea parteneriatului cu societatea civilă şi creșterea gradului de încredere în poliţie.

Dintre acestea patru însă, unul a fost reliefat de şeful Poliţiei Bihor, joi, la prezentarea în faţa mai multor oficiali a muncii depuse de cei peste 1300 de poliţişti. Chestorul principal de poliţie Liviu Popa a declarat că în acest an, numit şi „Anul comunicării cu cetăţeanul”, doreşte ca al patrulea obiectiv să fie atins cât mai mult: creşterea încrederii bihorenilor în Poliţia Bihor.

Judeţ liniştit

Bihorul nu se numără printre judeţele cu infracţionalitate exagerat de mare şi de temut. Lumea interlopă e ţinută în frâu şi de poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale, crimele consumate anul trecut, de nedorit, dar în număr redus, s-au consumat intrafamilial sau între cunoştinţe (nu la întâmplare). Conform analizei efectuate şi soluţionarea dosarelor penale a fost mai rapidă anul trecut, iar conlucrarea cu parchetele şi instanţele de judecată a fost mai eficientă faţă de anii precedenţi. Acest fapt a fost confirmat şi de invitaţii prezenţi la bilanţul Poliţiei Bihor, din rândurile procurorilor şi judecătorilor de la Judecătoria Oradea şi Tribunal.

Furăciuni

Infracţionalitatea în creştere din judeţul Bihor s-a sesizat însă la furturi, mărunte, dar şi mici tâlhării. Anul trecut au fost reclamate la Poliţie furtul a 100 de biciclete şi s-a constatat că circa 800 de coşuri de gunoi au fost distruse.

Nici furturile din locuinţă, din maşini sau furturi de telefoane şi bijuterii nu e în descreştere.

Şi şeful Poliţiei Bihor, dar şi primarul Oradiei, Ilie Bolojan (prezent şi el la analiza activităţii poliţieneşti) au fost de acord că trebuie să îşi intensifice acţiunile pentru reducerea numărului de distrugeri şi a furturilor.

Anul trecut s-a remarcat mai mult şi munca poliţiştilor de la Fraude, care au reuşit să demaşte şi să întocmească dosare mai multor evazionişti care au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu sume uriaşe de bani.

Apreciaţi

De reţinut gestul reprezentanţilor Poliţiei bihorene, care au decis ca deschiderea acestui eveniment să cuprindă un moment de apreciere pentru poliţiştii care s-au pensionat acum. Toţi, chiar şi cei absenţi de la manifestare, au primit câte o plachetă specială, inspectorul şef Liviu Popa ţinând să le strângă mâna în semn de mulţumire, să le ureze sănătate şi să se bucure de pensie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !