Vor să strângă 40.000 lei pentru a preveni abandonul școlar

De Veronica Bursaşiu
Vor să strângă 40.000 lei pentru a preveni abandonul școlar
La nivel național, rata de părăsire timpurie a școlii este de 26,6% în zonele rurale, 17,4% în orașe mici și suburbii și scade la 6,2% în municipii”.

Clubul Rotary Oradea colectează fonduri și resurse pentru sprijinirea unui număr de 200 de copii defavorizați din mediul rural, cărora le oferă haine și încălțăminte de iarnă în vederea prevenirii abandonului școlar.

Proiectul „Hai și iarna la școală!” are ca scop prevenirea abandonului școlar în mediile defavorizate din județul Bihor. Conform unei cercetări publicate în luna mai 2018 de Fundația „Salvați Copiii”, „România rămâne o țară a decalajelor profunde, care atrag după ele discriminări dureroase, cu consecințe pe termen lung atât în ceea ce privește viața copiilor, cât și în ceea ce privește societatea în ansamblul ei. Astfel, la nivel național, rata de părăsire timpurie a școlii este de 26,6% în zonele rurale, 17,4% în orașele mici și suburbii și scade la 6,2% în municipii”.

Așadar, în mediul rural, rata abandonului școlar este mai mare cu 20% decât în mediul urban, iar unul dintre factorii favorizanți este sărăcia, context în care lipsa hainelor și încălțămintei adecvate sezonului rece reprezintă un element întâlnit frecvent în justificarea abandonului școlar, adusă de copii și familiile acestora.

Proiectul a demarat deja, iar „rotaryenii” orădeni au ca scop strângerea unui fond de minim 40.000 lei, necesar pentru achiziționarea de haine și încălțăminte de iarnă pentru 200 de copii defavorizați din mediul rural. Realizatorii proiectului își propun identificarea unui număr de 200 de copii defavorizați din mediul rural, în parteneriat cu peste 20 de școli din județul Bihor, respectiv achiziționarea și distribuirea unui număr de 200 de pachete de haine și încălțăminte de iarnă către beneficiarii direcți ai proiectului.

Ambasador al proiectului

Beneficiarii direcţi ai proiectului Rotary Oradea sunt 200 de școlari, proveniți din familii defavorizate din mediul rural, aflați într-una sau mai multe din următoarele situații generatoare de abandon școlar: provin din familii cu venit situat sub valoarea de 250 lei/membru de familie/lună, provin din familii cu peste doi copii, provin din familii monoparentale sau chiar fără părinți. Cei care vor să susțină proiectul pot participa la Balul Rotary Oradea 2018 și pot contribui la fondul Proiectului „Hai și iarna la școală!”.

Orădenii pot „adopta” un caz de copil defavorizat și dona 200 de lei pe pagina rotaryoradea.ro, sau prin contact direct, pentru achiziționarea unui pachet de haine de iarnă. Cei care doresc să susțină proiectul pot dona direct în contul de proiect deschis de Clubul Rotary Oradea, sau la responsabilul de proiect. Nu în ultimul rând, poți alege să fii ambasador al cauzei, să construiești un grup de donatori pentru acest demers.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !