Vor sistem performant în caz de calamităţi

ORADEA – Judeţul Bihor va avea un sistem modern de avertizare în cazul unor calamităţi naturale. Sistemul, finanţat din fonduri PHARE, va permite o comunicare mai rapidă între mai multe instituţii ale statului, cu atribuţii în cazul unor calamităţi, şi primăriile din judeţ.

De pe urma proiectului va beneficia şi judeţul Hajdu-Bihar (Ungaria), inclus în sistemul pus la punct de autorităţile bihorene.
Fiecare primărie din judeţ urmează să fie dotată cu câte un telefon voice over IP, un mic computer, capabil să proceseze şi să transmită informaţia chiar dacă nu răspunde nimeni la telefon. „Cu ajutorul acestui telefon va fi practic imposibil să nu ajungă informaţia la primării. Pe urmă depinde de ei cum gestionează situaţia şi dacă-u prind apele sau nu”, a explicat Eugen Antal, coordonatorul proiectului. Informaţia cu privire la posibilitatea producerii unei calamităţi naturale va porni de la Inspectoratorul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, va ajunge la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi la primării, toate fiind legate între ele cu ajutorul sistemului pus la punct de CJ Bihor. De acest sistem de tramsitere a datelor va fi legat şi Hajdu-Bihar. „Ei au aplicat pentru un proiect asemănător o dată cu noi însă nu au reuşit. Dar vor beneficia şi ei de investiţia noastră, în sensul că vor avea un telefon voice over IP şi vor fi informaţi cu privire la posibile pericole”, a spus Eugen Antal. Valoarea totală a proiectului este de 497.500 euro, din care circa 11% este contribuţia CJ Bihor. Sistemul va trebui pus la punct până la finele anului curent.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !