Vor Spitalul Militar la Ministerul Apărării

8Comentarii
Vor Spitalul Militar la Ministerul Apărării
Deputatul Ioan Sorin Roman îi solicită premierului revenirea Spitalului Militar în subordinea Ministerului Apărării.

Deputatul PSD Sorin Ioan Roman vine în sprijinul militarilor activi şi rezervişti din nord-vestul ţării solicitând primului ministru revenirea Spitalului Militar în subordinea Ministerului Apărării. În urma discuţiilor pe care parlamentarul le-a avut cu reprezentanţii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă „Avram Iancu” din Oradea, a făcut o interpelare adresată primului -ministru. „Oamenii au apreciat că ar fi normal ca Spitalul Militar să redevină ceea ce a fost deoarece în condiţiile actuale fostele cadre militare ale garnizoanei Oradea nu pot beneficia de asistenţă medicală decentă iar renumele Spitalului Militar riscă să devină istorie”, spune deputatul Ioan Sorin Roman. În 2008 s-a făcut trecerea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă„Avram Iancu” Oradea din subordinea Ministerului Apărării în subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

„ Nu s-a făcut o analiză exactă a impactului pe care acest transfer îl va avea asupra beneficiarilor de servicii medicale acordate de această unitate medicală. Acest aspect mi-a fost adus în atenţie de către membri Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă „Avram Iancu” din Oradea. Membrii asociaţiei se plâng de situaţia lor medicală actuală, o problemă majoră fiind incapacitatea rezerviştilor de a-şi procura medicamentele pe care până de curând le ridicau de la Spitalul Militar din Oradea, în vreme ce acum sunt obligaţi să meargă la Cluj-Napoca – locul unde sunt arondaţi rezerviştii bihoreni”, se arată în interpelarea făcută primului ministru.

Fără blazon

Un alt fapt reclamat de asociaţia rezerviştilor se referă la politica noului administrator (MAI) faţă de cadrele medicale din Spital, existând riscul ca Spitalul Militar să-şi piardă faima de „spitalul cu medicii cei mai bine pregătiţi”.
Fostele cadre militare susţin că e de domeniul normalităţii ca Spitalul Militar să redevină în subordinea MApN , deoarece „ în judeţul Bihor funcţionază două centre de pregătire a militarilor NATO (Oradea respectiv Stâna de Vale)”.„Schimbarea Ministerului care administrează spitalul nu reprezintă un efort bugetar suplimentar singurul lucru impus fiind redirecţionarea fondurilor de la un minister la altul”, a adăugat parlamentarul.  

Veronica Bursaşiu

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor