Vor stabilitate, transparenţă, dialog în mediul de afaceri

Ioan Lucian
Ioan Lucian
Mediul de afaceri nu mai vrea să asiste pasiv la gâlceava dintre partide şi instituţii. Oferă specialişti proprii pentru a debloca conflictul care împarte România.

Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) solicită tuturor factorilor responsabili, decizionali, ai României să folosească cea mai eficientă variantă de rezolvare a oricărui diferend, indiferent de dimensiunea acestuia. Numai printr-un dialog real, sincer, situaţia actuală din România poate fi rezolvată înspre binele poporului român.

„Mediul de afaceri românesc trebuie să devină unul sănătos, bazat pe principii corecte, şi pentru acest lucru mediul politic, şi nu numai, trebuie să manifeste transparenţă și dorinţă de colaborare prin consultări sau prin invitarea tuturor reprezentanţilor acestuia de a participa la actul decizional. Am salutat şi susţinut toate demersurile unei instituţii locale, naţionale sau a unui minister, indiferent de cine erau şi sunt conduse, atunci când au manifestat transparenţă şi dorinţă de colaborare cu organizaţiile patronale. O spunem cu tărie şi fără echivoc: în România nu va exista o evoluţie corectă şi sănătoasă a mediului economic fără ca organizaţiile patronale să nu fie implicate cu adevărat în această evoluţie”, se arată într-un comunicat al preşedintelui UNPR, Ioan Lucian.

Organizaţiile patronale îşi arată disponibilitatea de a sprijini cu propriii specialişti instituţiile de stat, pentru a ajunge la cele mai bune soluţii pentru România.

„Ne-am manifestat disponibilitatea clară de a veni în sprijinul tuturor instituţiilor de stat, bazându-ne pe o realitate de netăgăduit: în rândurile organizaţiilor patronale sunt cel puţin la fel de mulţi şi buni specialişti pe domenii de interes ca şi în aceste instituţii. Suntem dispuşi şi acum să ne aducem aportul pentru ca o astfel de situaţie ca cea actuală să nu mai existe. Mediul de afaceri, în totalitatea sa, are cu siguranţă un interes major în a exista stabilitate, transparenţă, dialog şi cooperare între toţi factorii decizionali din România. Facem apel la Preşedinţia României, Parlamentul României, Guvernul României, reprezentanţii instituţiilor importante ale statului, ai mediul de afaceri și ai societăţii civile să deschidă urgent porţile dialogului dintre ele şi, cu siguranţă, în acest fel va fi conturată cea mai bună soluţie pentru ca România să revină la normalitate”, spune preşedintele UNPR.

Organizaţia patronală invită, într-un comunicat de presă, la dialog: „Dialogul trebuie purtat între toţi pilonii existenţiali ai României: societatea civilă, mediul politic, mediul de afaceri și, nu în ultimul rând, mediul academic”, spune Ioan Lucian.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !