Vorbim mai ieftin în străinătate

Vorbim mai ieftin în străinătate
ORADEA – Din 29 august, Vodafone România va introduce noile costuri la convorbirile în străinătate. Astfel, apelul efectuat în afara graniţelor va fi tarifat cu 48 de eurocenţi pe minut, iar pentru apelurile primite în roaming, în spaţiul Uniunii Europene, clienţii vor plăti 24 de eurocenţi.

Compania Cosmote va pune în aplicare noile tarife pe 30 august. Astfel, un apel efectuat în Uniunea Europeană va fi taxat cu 49 de eurocenţi pe minut, iar un apel primit cu 24 de eurocenţi.

Clienţii Orange vorbesc deja mai ieftin în spaţiul comunitar. De sâmbătă, compania percepe 49 de eurocenţi pe minut pentru apelurile efectuate către statele Uniunii Europene şi 24 de eurocenţi pentru apelurile primite de cei care se află în străinătate. Zapp informează că va trece la noile tarifele de la 1 septembrie, când va tarifa apelurile la fel ca Orange şi Cosmote.

 

 

 

Conform UE

 

Noile tarife au fost stabilite în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. Astfel, la mai puţin de două luni de la intrarea în vigoare a regulamentului, toţi operatorii europeni vor aplica noua grilă de tarifare.

Regulamentul adoptat de Comisia Europeană la 7 iunie prevede ca tariful maxim pentru efectuarea unui apel în străinătate va fi de 49 de eurocenţi pe minut plus TVA în primul an de la adoptare, iar în urmatorii doi ani va scădea la 46 de eurocenţi pe minut, respectiv 43 de eurocenţi pe minut.

Pentru apelurile primite, tariful maxim adoptat va fi de 24 de eurocenţi pe minut în primul an, în următorii doi ani acesta va scădea la 22 de eurocenţi pe minut, respectiv 19 eurocenti pe minut.

Dan Birta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !