Vosganian învestit cu rezerve

Reactualizat la:
Vosganian învestit cu rezerve
BUCUREŞTI – După ce i s-au refuzat funcţiile de comisar european şi de vicepremier, Varujan Vosganian îşi începe mandatul de ministru al Economiei. Dar dacă liderul liberal a trecut fără emoţii de votul parlamentului.

Jurământul pe care l-a depus Cotroceni a stat sub semnul rezervelor exprimate de preşedintele Băsescu.

“Ceea ce a spus legat de propria dorinţă în ce mă priveşte e o chestiune bărbătească pe care o vom lămuri între noi doi. Şi o vom lămuri prin modul în care vom colabora. Este cea mai bună metodă de a ne construi un mod de încredere”, a replicat Varujan Vosganian.

Premierul Tăriceanu nu a vrut, marţi, să comenteze afirmaţiile preşedintelui, în timp ce Varujan Vosganian nu s-a grăbit să spună că trece la măsuri. Proaspătul ministru a spus că abia săptămâna viitoare, după ce va lua contact cu realităţile de la minister, va anunţa cum procedează.

Marţi seară, imediat după ce a plecat de la ceremonia de învestire de la Cotroceni, Vosganian s-a dus la ministerul pe care l-a luat în primire. După ce a discutat cu secretarii de stat din minister, Voganian a declarat că astăzi, în şedinţa de Guvern, va pune în discuţie situaţia stocurilor de iarnă ale ministerului.

Prima sa măsură va fi însă ca să repare ceasul montat pe sediul ministerului. Foarte curând, promite noul ministru, toată lumea îşi va putea potrivi ora după ceasul ministerului său. Varujan Vosganian a devenit ministru al Economiei după ce portofoliul a fost mărul discordiei în Alianţă zile în şir. Iniţial PD a preluat ministerul, dar Guvernul a decis trecerea societăţilor de la Oficiul de Privatizări la AVAS. Hotărârea i-a deranjat pe democraţi care au renunţat la post.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase