Vot de încredere pentru conducerea PD-L Bihor

8Comentarii
ORADEA – Vineri seara, preşedintele PD-L Bihor, Petru Filip a cerut Consiliului Judeţean de Coordonare acordarea unui vot de încredere pentru Biroul Permanent al PD-L Bihor.

Cu o singur vot împotriva BPJ şi cu doar trei abţineri, conducerea PD-L Bihor a rămas în funcţie fără emoţii. Singurul pedelist care a votat împotriva actualei conduceri PD-L a fost primarul comunei Rieni, Gheorghe Bota. În prealabil, Filip îi asigurase pe delegaţii ce au fost prezenţi în sala de sport din Sântandrei de faptul că nu s-a consultat cu niciun membru al BPJ înainte de a le cere votul de încredere.

Discursuri amestecate…

Până la momentul votului de încredere cerut de mai-marele PD-L Bihor, timp de câteva ore s-a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor locale, după care s-au auzit discursuri semi-triumfătoare dar şi critice pentru pierderea Primăriei Oradea şi a Consiliului Judeţean.

Ştefan Seremi şi Ionela Pop-Bruchental au avut discursuri docile, accentuând părţile pozitive ale rezultatelor alegerilor locale, în condiţiile în care anul acesta PD-L Bihor a obţinut mai multe voturi la nivelul judeţului decât în 2004.

Octavian Bot le-a cerut însă colegilor săi să renunţe la expresia eufemistică „Opoziţie constructivă” şi să adopte un discurs mult mai dur, cu tente naţionaliste la adresa actualei conduceri PNL-UDMR din Bihor.

Gavrilă Ghilea a punctat în discursul său faptul că PD-L Bihor a obţinut la alegerilor locale „mai puţin decât am fi dorit”. Încrederea excesivă în victorie, „vecină cu aroganţa” este unul din motivele depistate de către Ghilea pentru eşecul în cursele pentru Primaria Oradeaşi Consiliul Judeţean. Ghilea a cerut „asumarea unor răspunderi pentru aceste eşecuri, prin demisii sau măcar prin paşi înapoi”.

Mircea Matei i-a asigurat pe cei prezenţi de faptul că PD-L Oradea va şti să facă Opoziţie. Tot Matei s-a arătat convins că „în patru luni lumea din Oradea îşi va da seama că trăieşte mai prost ca toamna trecută”.

În fine, Adelina Coste, venită în PD-L pe filiera PLD, le-a cerut colegilor unitate. Coste a făcut referiri directe la clinciurile existente între vechii pedişti şi cei veniţi din PLD. „Nu părăsim corabia precum şobolanii, însă nu mai trebuie să existe «noi» şi «voi» în cadrul aceleaşi familii!”, a avertizat Coste.

Călin Corpaş8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor