Vot de încredere pentru UDMR

1Comentariu
Oradea  – Între 17-23 septembrie, cetăţenii de etnie maghiară din întreg judeţul Bihor sunt chemaţi la urne. În această perioadă se va desfăşura referendumul intern al UDMR Bihor, care urmăreşte câştigarea votului de încredere al comunităţii maghiare.

„Acest referendum este organizat pentru a îndepărta orice speculaţii legate de faptul că anumiţi oameni spun că UDMR nu mai are sprijinul comunităţii maghiare. În cazul în care votul va fi negativ, atunci liderii acestei formaţiuni politice îşi vor da demisia în bloc”, a afirmat ieri Szabo Odon, preşedintele executiv al UDMR Bihor, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Desfăşurare

Referendumul va fi precedat de o campanie electorală, care va ţine o lună. „Sunt aşteptaţi la vot nu numai membrii UDMR dar şi ceilalţi reprezentanţi ai comunităţii maghiare.

Va fi un fel de radiogramă asupra activităţii UDMR-ului, întrebarea la care vor trebui să răspundă cei care se vor prezenta la urne fiind: «Sunteţi de acord cu politica UDMR Bihor?»”, a precizat Odon. Pentru ca UDMR Bihor să continue cu aceeaşi conducere, va fi nevoie de votul a 10% dintre maghiarii cu drept de vot.

„Fiecare organizaţie îşi va desfăşura referendumul aşa cum va voi: sau prin urne mobile, sau prin urnă fixă, în cazul celei din urmă acţiunea de vot desfăşurându-se pe 23 septembrie”, precizează Szabo Odon. În prezent UDMR Bihor numără 30.000 de membri cu carnet. La urne sunt aşteptaţi toţi cetăţenii maghiari cu drept de vot, care însumează în opinia lui Szabo Odon peste 100.000 de cetăţeni.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor