Vot în Senatul Universitatii Oradea sub semnul ARACIS

Prof.univ. Sorin Curilă, felicitând studenţii senatori absolvenţi
Prof.univ. Sorin Curilă, felicitând studenţii senatori absolvenţi
În ultima şedinţă dinaintea vacanţei, Senatul Universităţii a votat raportul pentru chemarea inspecţiei ARACIS.

La şedinţa de luni a Senatului Universităţii din Oradea (UO) a participat şi rectorul Bungău, alături de o parte importantă a echipei manageriale. „Executivul Universităţii a pledat în favoarea aprobării de către Senat (pentru a putea fi înaintat către ARACIS) a Raportului instituţional alcătuit pentru promovarea în clasa universităţilor cu «Grad ridicat de încredere». Raportul, analizat critic şi în detaliu de o Comisie a Senatului condusă de conf.univ.dr. Ioan Ţarcă, a obţinut aprobarea Senatului, împreună cu propunerile de amendări susţinute de numita comisie”, a transmis Lia Pop din partea Senatului.

Prorectorii au susţinut şi documente de bună funcţionare a Universităţii, iniţiate recent sau amendate pentru armonizare cu cadrul legislativ, printre ele: Regulamentul de organizare şi desfăşurare a examenelor de finalizare a studiilor de licenţă şi masterat, Regulamentul privind Activitatea Profesională a Studenţilor în Baza ECTS, Regulamentul de funcţionare a Bibliotecii UO (amânat) şi Metodologia CRID.

Cercetări comasate

Prezentând activitatea Comisiei de Etică, preşedintele ei, Nicu Sabău, a subliniat unanimitatea votului din Comisie la fiecare decizie luată.

În baza rapoartelor de la Comisiile Senatului, s-au aprobat, în plen, 19 Rapoarte de Autoevaluare (necesare pentru evaluarea ARACIS şi obţinerea dreptului de funcţionare al unor programe universitare), transferuri de cadre didactice între departamente, comasări de Centre de cercetare, Criterii de repartizare pe domenii a locurilor în Cadrul şcolii doctorale.

Au „absolvit” şi Senatul

La final, preşedintele Senatului, Sorin Curilă, a înmânat diplome de merit la studenţii senatori absolvenţi, care şi-au încheiat mandatul în Senat. „Ceremonia a avut rolul să răsplătească eforturile lor ca membri ai Senatului UO, să recunoască însemnătatea socială a voluntariatului şi să încurajeze implicarea studenţilor în viaţa comunităţii şi a Universităţii”, a mai informat Lia Pop.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !