Votul UDMR, condiţionat de scuze

10Comentarii
Votul UDMR, condiţionat de scuze
Viceprimarul Biro Rozalia şi grupul UDMR şi-au condiţionat votul de scuzele consilierului Vasile Petruţ.

În şedinţa din 26 mai a Consiliului Local (CL) Oradea s-a retras proiectul de hotărâre privind un schimb de imobile benefic municipalităţii cât şi cetăţeanului Vasile Petruţ, membru al CL Oradea. Concret, Petruţ oferea şase apartamente cu o cameră, cu preţuri între 22.000 şi 31.100 de euro, în valoare totală de 159.400 de euro, aflate într-un bloc de lângă Gara Velenţa. La schimb municipalitatea oferea un teren de 2.830 mp de pe Şoseaua Borşului (evaluat la 118.900 de euro) şi încă un teren de 1.147 mp de pe strada Atelierelor (evaluat la 47.000 de euro), ambele aflate lângă firma Star West, deţinută de Petruţ.

Problemă dispărută…

Schimbul a fost blocat în urmă cu o lună de consilierul UDMRPasztor Sandor care, ca director al Administraţiei Bazinale Ape (ABA) Crişuri atenţiona că intrarea în proprietatea privată a unui teren ar fi blocat accesul la un depozit al ABA Crişuri. Aceasta deşi în raportul de specialitate întocmit în luna martie de către Administraţia Imobiliară Oradea terenul vizat de pe strada Atelierelor este considerat „spaţiu verde” şi nu drum de acces, fie către un depozit al ABA sau către alt obiectiv. Dovadă că între timp problema ridicată de Pasztor Sandor a dispărut. Iar singura oprelişte rămasă din punctul de vedere al grupului UDMR a rămas reproşul consilierului Petruţ care acuza că problemele consilierilor de altă apartenenţă politică decât UDMR nu se rezolvă în timp util.

„După ce proiectul s-a retras data trecută, domnul Petruţ s-a referit negativ faţă de grupul UDMR (din Consiliul Local – n.r.), continuând afirmaţii nefondate. Astfel că pentru a primi votul grupului UDMR aşteptăm să-şi retragă aprecierile negative (…) Cetăţenii ne-au ales în Consiliu ca să-i reprezentăm, nu să ne acuzăm fără bază reală”, a intervenit joi Biro Rozalia.
La care consilierul Petruţ a răspuns astfel: „Mulţumesc doamnei viceprimar că m-a pus la punct. Aveam o colaborare cu domnul Pasztor pe acea problemă şi într-adevăr m-am înfuriat când am văzut ce s-a întâmplat. Dar mi-a trecut într-o oră. Dacă problema unui consilier se amână un an de zile, atunci ce se întâmplă cu un cetăţean simplu? Am reacţionat ca atare şi îmi cer scuze”.

O intervenţie a avut apoi şi liderul grupului PDL, Dorin Corcheş: „Mă bucur că s-au lămurit lucrurile. Dar nu pot fi de acord cu condiţionarea de către UDMR a votului lor”.

Schimbul s-a votat cu doar două abţineri, astfel că în curând performerii Clubului Sportiv Municipal vor beneficia de cazare gratuită în cele şase garsoniere. Iar banii economisiţi din chiriile plătite de către CSM Oradea vor fi direcţionaţi către Direcţia de Dezvoltare pentru finanţarea unor studii de fezabilitate, după cum anticipa Ilie Bolojan încă în urmă cu o lună.

Cristian Horgoş10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor