Vrea poliţişti „ţanţoşi”

Vrea poliţişti „ţanţoşi”
Asa dupa cum a si declarat la instalarea sa la cârma Politiei bihorene cât si cu ocazia vizitei ulterioare a chestorul Dan Fatuloiu, inspector general al Politiei Române, comisarul Liviu Popa urmareste în continuare primenirea efectivelor IPJ Bihor.  

Astfel, dupa o serie de examene de ocupare a zeci de posturi de agenti de politie, si acum sunt în plina organizare concursuri pentru felurite posturi de ofiteri de politie.

Pe lânga conditiile general valabile pe care trebuie sa le îndeplineasca viitorii lucratori din Inspectoratul de Politie a Judetului Bihor, comisarul Liviu Popa a dezvaluit în conferinta de presa de joi si câteva criterii aparte.

Interviul, esential

Concret, „proba de foc” este interviul. „I-am preferat pe candidatii care s-au dovedit la interviu a fi dezinvolti, comunicativi si energici chiar si daca s-a dovedit apoi ca obtinusera la probele scrise note mai mici. Pentru politisti cred ca nu sunt asa de relevante câteva zeci de sutimi în minus la testele scrise cât prestanta si dechiderea fata de cetatean”, a explicitat inspectorul sef al IPJ Bihor.

Comisarul Popa a mai subliniat si importanta cursurilor de management al comunicarii: „Politistii trebuie sa fie dezinvolti, comunicativi atât între ei cât si cu cetatenii. Totodata, sa aiba tinuta. As putea chiar sa spun ca îi prefer tantosi decât timorati. Rezultatul acestei orientari cred ca îl vom simti peste un an”.

În ce priveste perfectionari pe care le vor face 12 politisti bihoreni, luna viitoare, în SUA, cât si cursul sustinut zilele trecute la Oradea cu doi agenti FBI, Liviu Popa a opinat: „Sunt sigur ca pe lânga noile metode si tehnici de investigare, ofiterii nostri câstiga si un plus de valoare la capitolul mentalitate

Sunt lideri de echipa si trebuie sa transmita subalternilor noutatile.”

Dealtfel, scomisarul Popa a recunoscut ca schimba informatii si idei cu alti sefi de inspectorate judetene de politie: „Nimeni nu le stie pe toate. Împrumutam unii de la altii ce e mai bun”.

Cristian Horgos