Vrea sa puna capat speculatiilor

Vrea sa puna capat speculatiilor
Acuzat de unele publicaţii locale că a fost colaborator al fostei Securităţi, Antal vrea să pună capăt suspiciunilor.

Urmare a acuzaţiilor apărute în presă, rectorul Cornel Antal a prezentat, în conferinţa de miercuri de la Universitate, un document din care reiese că acesta nu a fost colaborator al Securităţii. Prin aceasta rectorul orădean a dorit să pună capăt speculaţiilor.

Astfel, în documentul emis de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii la cererea unui ziarist din Oradea, este precizat că „domnul profesor Antal Crăciun, în calitatea sa de inginer de aviaţie la Aerobaza Utilitară din Cluj-Napoca, a semnat un angajament privind confidenţialitatea discuţiilor purtate cu organele M.I. (Ministerului de Interne – n.r.), datat din 30.10.1986, iar, potrivit documentelor din dosarul R 303712, numele conspirativ i-a fost atribuit de ofiţerul de securitate care l-a instrumentat”.

Prejudicii de imagine

„Doresc să abordez acest subiect pentru că apar, în continuare, suspiciuni că am fost colaborator al Securităţii. Eu nu ascund nimic. Acel ziarist afirma, de doi, trei ani, că am fost colaborator al fostei Securităţi, dar când a venit adeverinţa de la CNSAS, unde scrie foarte clar, cu litere boldite că nu am fost colaborator al Securităţii, dânsul a continuat să scrie că sunt colaborator. Mai mult, dânsul, în vara anului trecut, a solicitat CNSAS-ului precizări privind acel angajament. Le-a primit. Şi din august până acum, nu a publicat acel document din care rezultă foarte clar că acel angajament l-am semnat în calitate de inginer de aerobază. Eram şeful sectorului tehnic. Dar am fost şef pentru eram singurul inginer pe aerobază, care din start era şeful sectorului tehnic. Aşa cum v-am spus am lucrat într-un sector foarte urmărit, nu de poliţia politică, ci de compartimentul anti-tero, care există şi acum. La aeroport ofiţerii fac parte tot din compartimentul anti-tero, care aparţine de SRI. Acel angajament, scrie şi în adeverinţă, era semnat pentru a păstra confidenţialitatea discuţiilor cu M.I. Nu am semnat că voi divulga pe cineva”, a arătat Antal.

„Îmi amintesc de un caz când a aterizat un avion TAROM cu geamul spart de la cabina pilotului. Grupa anti-tero a Securităţii mi-a solicitat o declaraţie din punct de vedere tehnic să apreciez dacă a fost o defecţiune tehnică sau sabotaj. Genul ăsta de declaraţii l-am dat, la solicitarea lor. Cred că abordarea acestui aspect denaturează complet adevărul şi îmi aduc grave prejudicii de imagine”, a mai spus rectorul orădean. 

Crina Dobocan

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !