Vrea salariul de merit

Vrea salariul de merit
Certeju de Sus – Salariile de merit acordate conform unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării naşte controverse la Certeju de Sus.

Elvira Suciu, învăţătoare la o şcoală pregătitoare din Nojag, sat ce aparţine de comuna Certeju de Sus, consideră că dosarul de activitate prin care putea primi în continuare salariul de merit nu a fost analizat corespunzător.

„Faţă de anul trecut am activităţi în plus chiar din acest an. Nimeni de pe raza comunei nu are grupă pregătitoare cum am eu şi deşi am activităţi dintre cele mai consistente, nu voi mai primi salariul de merit”, spune Elvira Suciu. Din cele cinci salarii de merit oferite de minister şcolii din Certej (patru pentru cadre didactice şi unul pentru cadre nedidactice) Elvira Suciu a contestat trei. Ea este dezamăgită de modul în care au fost analizate dosarele şi cere mai multă transparenţă.

„A venit o doamnă inspector de la minister, dar în loc să verifice dosarele tuturor celor înscrişi au reînceput procedura cu al meu. Să-şi prezinte toată lumea dosarele, inclusiv domnul director. Vreau ca totul să se fie transparent şi democratic”, cere Elvira Suciu.

Directorul Şcolii Generale Coordonatoare Certeju de Sus, Constantin Dehelean afirmă că „în Consiliul de Administraţie s-a stabilit o fişă cu un punctaj întocmit după procedura din metodologie. Doamna Elvira Suciu a beneficiat anul trecut de salariu de merit acordat după aceleaşi proceduri după care s-au analizat dosarele de acum şi nu se mai încadrează în cele patru salarii de merit pentru cadre didactice acordate în acest an. În urma analizării contestaţiei s-a rămas la decizia iniţială de a nu se acorda salariu de merit învăţătoarei Elvira Suciu”.

Au primit salarii de merit: învăţătoarele Mariana Todoran, Floare Ţic, Angela Miklos, directorul Constantin Dehelean şi Ana Câşlaru de la personalul de întreţinere.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !