Vremea furturilor de lemne

De Otilia Șandor
6Comentarii
Vremea furturilor de lemne
Un material lemnos expediat fără documente justificative a fost confiscat valoric de polițiștii bihoreni în timpul unei razii.

Marți, 16 octombrie, între orele 8:00-14:00, polițiștii aparținând Serviciului de Ordine Publică și polițiștii Serviciului Rutier, polițiștii de la Biharia, de la Valea lui Mihai și polițiștii din Săcueni, de la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, au acționat în sistem integrat împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Bihor, I.T.P.F. Oradea, I.J.J. Bihor, S.J.P.T. Bihor, I.G.I. Bihor.

Au fost angrenați 32 de polițiști și reprezentanți ai unor instituții de aplicare a legii, au fost legitimați 81 de oameni, au fost efectuate controale la 11 firme, au fost controlate 41 de autovehicule și au fost efectuate verificări privind sistemele de securitate și asigurare cu pază umană la cinci obiective din Marghita.

S-au dat 39 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 32.090 lei. În timpul raziei, la o societate comercială cu punct de lucru la Săcueni s-a constatat că acum, în luna octombrie, au fost expediați 20,2 metri cubi de lemne de foc, fără documente de proveniență legală.

Firma a fost amendată cu 5.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 2.900 lei, a fost confiscat valoric.

De asemenea, câțiva hoți de material lemnos au fost condamnați la închisoare pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, aceștia fiind depistați și încarcerați de polițiștii bihoreni.

Astfel, marți, 16 octombrie, la ora 16:30, în Gepiu, polițiștii au depistat și reținut un localnic de 55 de ani, pe numele căruia Judecătoria Oradea a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 1 an și trei luni de închisoare în regim de detenție, pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Polițiștii din Gepiu au depistat și reținut un bărbat de 31 de ani, din localitate, pe numele căruia Judecătoria Oradea a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 1 an și zece luni închisoare în regim de detenție, pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Totodată, a fost depistat și reținut un bărbat de 28 de ani, tot din Gepiu, pe numele căruia Judecătoria Oradea a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 1 an și nouă luni închisoare în regim de detenție, pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor