Vulcanizarile controlate de ITM Bihor

Vulcanizarile controlate de ITM Bihor
Au fost vericiaţi 54 de agenţi economici care se ocupă cu vulcanizarea cauciucurilor.

 Intrarea în sezonul rece, chiar dacă zăpada întârzie să apară, i-a pus pe drumuri pe inspectorii ITM Bihor. În perioada 19.11.2011-21.11.2011 aceştia au fost cuprinşi în Campania naţională privind verificarea respectării normelor legale în domeniul servicii de reparare, ajustare sau înlocuire a pneurilor-vulcanizări auto, spălătorii auto.

Controale şi deficienţe

„Pe linia relaţiilor de muncă au fost controlaţi 21 de angajatori. Cinci dintre aceştia aveau la lucru şase persoane fără fome legale de angajare”, a declarat Nicolae Hoduţ, inspectorul şef al ITM Bihor. Au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 60.000 de lei. Pentru munca fără forme legale s-au aplicat cinci sancţiuni în sumă totală de 60.000 de lei.

De asemenea, au fost constatate 72 de deficienţe, dispunându-se tot atâtea sancţiuni pentru remedierea lor. Dintre deficienţele constatate amintim: neîncheierea contractelor individuale de muncă; neîntocmire acte modificare clauze existente în contractul individual de muncă; neîntocmire corespunzătoare a foilor colective de prezenţă; nerespectarea prevederilor cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor cu privire la munca suplimentară; nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte; nerespectarea prevederilor cu privire la munca în sărbători legale; neîntocmire fişei postului; neachitare drepturi salariale; etc.

„Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi 33 de angajatori fiind aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.500 de lei”, a precizat Nicolae Hoduţ.

Dintre cele 60 de deficienţe constatate, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, amintim: lipsa autorizaţie ISCIR la recipientele sub presiune; lipsa materiale de informare – instruire; repartizarea sarcinii de muncă; lipsa planului de prevenire; fişa postului neadecvată; nesemnalizarea căilor de acces şi neacordarea de echipamente individuale de protecţia muncii.

D.B.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !