Vulcu, lovitură de Teatru (de Stat)

25Comentarii
Vulcu, lovitură de Teatru (de Stat)
Liberalii şi-au impus omul la secţia română a Teatrului de Stat Oradea. Vorbim despre Daniel Vulcu. Ascensiunea actorului cu carnet de partid nu îl afectează însă prea tare pe managerul Lucian Silaghi, ci mai degrabă pe directorul artistic, Elvira Râmbu.

Marţi, în Consiliul Judeţean, când s-a ajuns la votul organigramei şi a statului de funcţii pentru Teatrul de Stat Oradea, consilierul judeţean PNL Florin Birta a ieşit la rampă. Speakerul liberalilor a venit cu o serie de modificări propuse şi aprobate în comisia juridică a CJ Bihor, compusă din consilieri judeţeni.

Iată propunerile, aşa cum au fost ele formulate în mod olograf marţi dimineaţă (!), chiar înainte de şedinţa CJ, de către comisie: „Se înfiinţează serviciile artistice ale trupelor „Iosif Vulcan” şi „Szigligeti Ede”, cu transformarea a câte unui post vacant de regizor artistic în post de şef serviciu. Se desfiinţează posturile de director artistic ale trupelor „Vulcan” şi „Szigligeti”, persoanele care ocupă posturile fiind mutate pe posturile vacante de şef serviciu artistic ale trupelor respective. Se înfiinţează câte un post de director la trupele „Iosif Vulcan” şi „Szigligeti”. Pe postul vacant de director al trupei „Iosif Vulcan” se numeşte domnul Daniel Vulcu, până la ocuparea postului prin concurs. Pe postul vacant de director al trupei „Szigligeti” se numeşte temporar domnul Dimeny Levente, până la ocuparea postului prin concurs”.

Aşadar, Vulcu îi ia practic locul Elvirei Râmbu, care devine astfel subalterna/adjuncta sa, urmând să ocupe poziţia de şef serviciu artistic al trupei „Vulcan”. În schimb, la secţia maghiară nu se schimbă nimic. Dimeny Levente rămâne pe post ca şi până acum, din poziţia de director, iar funcţia de şef serviciu artistic rămâne vacantă.

De menţionat că PDL a fost singurul partid care nu a votat ieri, în plenul Consiliului Judeţean, propunerea liberalilor, democrat-liberalii susţinând-o astfel, implicit, pe Elvira Râmbu. Cum însă toate celelalte partide au votat favorabil (PNL, UDMR şi PSD), hotărârea a trecut.

Managerul Teatrului, Lucian Silaghi, nu a dorit să-şi exprime un punct de vedere cu privire la permutaţiile din instituţia pe care o conduce. Cel puţin deocamdată. „Nu vreau să mă exprim până nu văd actul. Să vedem actul şi apoi voi fi nevoit să am un punct de vedere, competent şi definitiv”, ne-a spus Lucian Silaghi, care a aflat, la rândul său, abia ieri dimineaţă despre deciziile luate la nivel politic.

L-am întrebat pe Daniel Vulcu ce planuri are pentru trupa „Iosif Vulcan”. Iată ce ne-a spus Vulcu: „Vreau să avem un repertoriu cât mai diversificat, prin care să cuprindem toate genurile. Îmi doresc să servim în primul rând orădenii, pentru că funcţionăm pe banii contribuabililor noştri. Îmi propun ca o dată pe an să lucrăm cu un regizor foarte important, pentru a avea un spectacol cu care să participăm la festivalurile teatrale din ţară. Spre exemplu, noi nu am mai participat de ani de zile la Festivalul Internaţional I.L. Caragiale, cel mai important festival teatral găzduit în România. Nu am mai fost selectaţi de cel puţin 6-7 ani. Există şi acolo nişte criterii de selecţie, iar în momentul în care întocmeşti un repertoriu, trebuie să ţii cont de ele”.

Călin Corpaş

Elvira ţine la onoarea ei

Elvira ţine la onoarea ei25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor