Vulturul Negru, centru turistic?

6Comentarii
Vulturul Negru, centru turistic?
Proprietarii localurilor din Pasajul Vulturul Negru cer să fie scutiţi de taxa specială şi propun un parteneriat cu Primăria.

Proprietarii barurilor şi cluburilor din Pasajul Vulturul Negru cer să fie scutiţi de la plata taxei speciale de ordine publică, pe care municipalitatea intenţionează să o introducă pentru localurile care vor ţine deschis peste ora 23:00, în timpul săptămânii şi după miezul nopţii în weekenduri. Propunerea a fost făcută la dezbaterea publică de joi, în care reprezentanţii administraţiei locale, primarul Ilie Bolojan, viceprimăriţa Biro Rozalia şi Tănase Miculescu directorul ajunct al Direcţiei Economice a Primăriei au prezentat noua taxă şi motivele care au dus la aplicarea ei.

Valoarea taxei propusă de municipalitatea este de 3.000 de lei pe oră pe an, pentru localurile cu suprafaţă sub 100 mp şi 5.000 lei pentru cele de peste 100 mp. Ilie Bolojan a explicat că, gălăgia, distrugerea mobilierului urban din imediata vecinătate, deşeurile lăsate de petrecăreţi presupun pentru adminsitraţia locală cheltuieli în plus pentru suplimentarea forţelor de ordine, reparaţii şi curăţenie.

Negocieri

Proprietarii localurilor din pasaj, singurii prezenţi la dezbatere, au propus administraţiei locale un parteneriat cu Primăria, care să vizeze dezvoltarea în incintă a unui centru turistic. Patronii au înfiinţat recent un ONG, Asociaţia Pasajul Vulturul Negru, prin care vor să stabilească reguli proprii, standarde de mobilier, de salubritate şi disciplină. „ONG-ul nou înfiinţat are în vedere şi promovarea turistică a pasajului, care ar putea găzdui evenimente culturale, spre exemplu festivaluri şi carnavaluri. Intenţionăm să asigurăm inclusiv încălzirea pasajului pentru ca astfel de manifestări să se poată derula şi iarna”, a spus Lucian Popa, patronul SC Porţelan SRL. În plus, patronii spun că îşi vor asuma cheltuielile legate de salubrizare, ordine publică şi promovare turistică. Negocierile dintre primarul Bolojan şi proprietarii localurilor continuă, pentru miercuri fiind programată o nouă întâlnire între cele două „tabere”.

În cazul în care municipalitatea nu îi va scuti de la plata noii taxe, o parte dintre patroni spun că se văd obligaţi să închidă. „Taxa în sine nu este extraordinar de mare, dar adăugată celorlalte însumate, şi aşa destul de costisitoare, se ajunge la sume care ar depăşi posibilităţile noastre”, a spus un alt patron.

Mălina Pop6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor