Vuşcan, agresat în anturajul fiului deputatului Popa

Vuşcan, agresat în anturajul fiului deputatului Popa
De la disputele politice în mass-media, lupta electorală a ajuns şi în stradă, trecând de la mijloacele verbale la „armele neconvenţionale”.

Astfel, Horea Vuşcan, candidat independent la Consiliul Local Oradea, reclamă faptul că a fost agresat de persoane din anturajul fiului deputatului liberal Cornel Popa. „Fiul lui Cornel Popa mi-a reproşat că l-aş fi acuzat pe tatăl său. Iar cei din grupul său m-au busculat, unul dintre ei lovindu-mă. Incidentul a avut loc miercuri seară, iar joi dimineaţă am depus o plângere la Poliţia Oradea”, declară Horea Vuşcan.

Potrivit junelui politician, acesta se afla într-un local, fiind însoţit şi de un ziarist local în momentul în care i-a fost cerută socoteală de către fiul parlamentarului bihorean.

După cum se ştie, Cornel Popa face parte dintre cei care au fost etichetaţi de Vuşcan junior ca fiind „dinozaurii politicii locale”.

Şeful Poliţiei Municipiului Oradea confirmă reclamaţia precizând că un agresor a fost sancţionat deja.

„În urma reclamaţiei la care văr referiţi, vă pot spune în acest moment că numitul T.C.I. a fost amendat contravenţional cu 200 lei după ce a recunoscut că a lovit cu palma partea vătămată”, precizează comisarul şef Ioan Lenghel, şeful PMO.

Urmează ca Horea Vuşcan să decidă dacă îi va acţiona şi în civil Ioan Ciprian Teşedan şi pe cei care l-ar fi agresat verbal.

Totodată, Vuşcan a anunţat o conferinţă „extraordinară” de presă pe această temă.

Vuşcan, „războinicul”

Horea Vuşcan este candidat independent pentru un loc în Consiliul Local al municipiului Oradea, fiind susţinut în demersul său, potrivit propriilor sale declaraţii, de câteva organizaţii studenţeşti, dar şi de veteranii de război. Cariera sa politică a explodat în urmă cu aproximativ un an , atunci când, în calitatea sa de vicepreşedinte al TSD Oradea (organizaţia de tineret a PSD), l-a atacat direct pe preşedintele filialei judeţene, Mihai Bar. Acesta, alături de alţi politicieni din garda veche, de la mai multe formaţiuni politice – între care şi Cornel Popa, Ştefan Seremi, Petru Filip etc. – a fost denunţat de tânărul politician ca făcând parte din „turma de dinozauri” ai politicii locale, cei care se agaţă cu disperare de funcţii pentru a-şi prezerva privilegiile. Pentru a-şi putea depune candidatura ca independent, el s-a autosuspendat din calitatea de membru al PSD. Anterior, Vuşcan îşi dăduse demisia din funcţia de vicepreşedinte, ca urmare a presiunilor făcute asupra sa de conducerea judeţeană a partidului după ieşirile sale în presă.

 

DIN CAUZA VOCABULARULUI INADECVAT, FORUMUL A FOST INCHIS. CONDUCEREA BIHON ONLINE


Cristian Horgos