Vuşcan ar ţine CET-ul doar până vin privaţii pe piaţa de termoficare

Horea Vușcan
Horea Vușcan
Vuşcan, candidatul PMP la Oradea, afirmă că, dacă ar fi primar, ar păstra CET-ul doar până la apariţia pe piaţă a operatorilor privaţi de termoficare.

„Viziunea mea e extrem de simplă şi nu-ţi bagă pumnul în gură. Nu mi se pare corect să ţii oamenii prizonieri într-o pierdere continuă. Problema CET este stereotipul unei mentalităţi comuniste. Oamenii sunt ţinuţi prizonieri ai unui sistem centralizat, fără a avea dreptul de a alege. Sunt obligaţi să suporte frigul din apartamente, să plătească serviciile la stat, fără alternative”. De aceea, libertarianul Vuşcan crede că „Electrocentrale trebuie să funcţioneze doar până când intră pe piaţă privaţii, cu alternative precum încălzire pe gaz, pe peleţi, microcentrale la nivel de scară de bloc, pompe de căldură”.

Acesta insistă că ar liberaliza piaţa de termoficare din Oradea, iar cartierele Ioşia şi Nufărul s-ar încălzi pe apă geotermală, permiţând ca asociaţiile din aceste cartiere să aibă contract de furnizare direct cu Transgex, cum a fost cazul celor din Ioşia, până în urmă cu câţiva ani, când au fost obligaţi de Primărie să deţină clienţi ai SACET.

Magistrale pentru toţi!?

Întrebat ce ar face, totuşi, ca primar, cu magistralele CET proaspăt reabilitate, Vuşcan afirmă că ar proceda exact ca şi în cazul furnizării, respectiv a transportului de electricitate. Adică în magistralele de termoficare să poată infuza agent termic mai mulţi furnizori! „Exact ca şi la curentul electric. Avem unitatea de producţie şi avem unitatea de transport. Avem magistrale refăcute, care trebuie utilizate, că sunt bune. Aşa cum la electricitate îţi alegi singur furnizorul, la fel şi la termoficare”, afirmă acesta.

În privinţa subvenţiei municipale la încălzire, candidatul PMP la Primărie şi Consiliu Local susţine că ajutorul ar trebui păstrat. „Nu pot fi generaţii de sacrificiu. Nu pot schimba de azi pe mâine. Treptat, aş începe cu liberalizarea pieţei, dar pentru moment trebuie ţinute acele subvenţii”, crede omul lui Băsescu în Oradea.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor