Vuşcan continuă să-şi prezinte victoriile în instanţă împotriva Primăriei

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
20Comentarii
Horea Vușcan
Horea Vușcan

Instanţa a obligat PMO să-l despăgubească, după ce îi condiţionase eliberarea autorizaţiei de construcţie de donarea unui teren.

Horea Vuşcan continuă să prezinte sentinţe judecătoreşti prin care a câştigat în instanţă procese pe care le-a intentat Primăriei Oradea. După cazul automatelor de parcare, unde instanţa i-a dat dreptate, acum Vuşcan arată cum, într-o altă speţă, Primăria a trebuit să-i plătească daune de circa 8.333 de euro, pentru faptul că i-a condiţionat eliberarea unei autorizaţii de construcţii de donarea unui teren pe marginea Centurii, de 175 mp, cu destinaţia „drum public”. Aceşti bani se adaugă altor 21.000 de euro pe care Primăria a trebuit să-i plătească pentru exproprierea propriu-zisă. Sentinţa a fost emisă în 2013.

Firma Alien Concept SRL, deţinută de Vuşcan, acţionase Primăria în judecată după ce, în 2009 Comisia Municipală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului Oradea îi condiţionase acordarea autorizaţiei de construcţie pentru o hală, de cedarea cu titlu gratuit a suprafeţei de 175 mp, pentru lărgirea Centurii din Calea Sântandreiului.

Acuză „minciună şi abuz”

„Primăria Oradea este condusă prin minciună şi abuz. În numele „binelui colectiv” ne jecmănesc de de bani şi nu numai, ne escrochează, ne mint şi ne şantajaza. O astfel de administraţie este un inamic al cetăţeanului şi, nu în ultimul rând, un inamic al dezvoltarii economice a oraşului. Oamenilor le este frică să îşi ceară drepturile terenuri luate abuziv, case distruse de drumuri făcute exact prin curţile oamenilor, abuzuri şi incorectitudini”, extrapolează acum Vuşcan, candidat la Consiliul Local Oradea, din partea PMP-ului băsescian.

Plecând de la cazul său, Vuşcan a adunat toate hotărârile de Consiliul Local din 2012 până în 2016, prin care diverşi proprietari au donat terenuri către Primărie, hotărâri adoptate în unanimitate de aleşii locali, în fiecare şedinţă a Legislativului local, la propunerea Executivului. „Sunt 66.000 mp de teren, echivalentul a peste 6.000.000 euro „furati” de Primaria Oradea de la 350 de oameni în perioada 2012-2016”, afirmă antreprenorul cu ambiţii politice, care se laudă cu victoriile sale în Justiţie împotriva municipalităţii orădene. Vuşcan le recomandă şi altora să ia legătura cu casa de avocatură care l-a reprezentat pe el. Este vorba despre cunoscută casă avocaţială Predoi şi Asociaţii, din Bucureşti.

12884565_10209209671309034_1939620462_n20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor