„We Can Do It”, au arătat că pot

De Dan Birta
„We Can Do It”, o experienţă reuşită
„We Can Do It”, o experienţă reuşită
„We Can Do It” a fost sloganul sub care s-a defășurat proiectul internațional la care au luat parte asistenți, voluntari și pacienți ai Asociației Filantropia Oradea, în perioada 23.06-02.07.2019, în Azerbaijan.

La proiectul internaţional „We Can Do It”, aflat la a 14-a ediţie, au mai fost prezenţi voluntari, asistenţi şi persoane cu dizabilităţi din alte 11 ţări: Republica Moldova, Spania, Ukraina, Belarus, Azerbaijan, Franța, Georgia, Bulgaria, Rusia, Germania şi Polonia, a luat parte la proiectul internațional „We Can Do It”, aflat deja la a 14-a editie.

Proiectul a fost coordonat de organizația germană „GEB Education and Mobiliy in Europe”.
„Acest proiect este destinat integrării persoanelor cu dizabilități în comunitate, punând accent pe capacitățile deținute și transformarea dizabilităților în abilități, iar anul acesta s-a desfașurat în Azerbaijan cu participarea a 73 de tineri, cu sau fară dizabilități”, ne-a declarat Marcela Tomuţa, asistent de la Asociaţia Filantropia Oradea.

Scop

Scopul activităților tematice derulate în cadrul proiectului a fost implicarea persoanelor cu dizabilitati în activități împreună cu ceilalți participanți. Workshop-urile la care s-au implicat participanții au fost: dans, sport, înot, atelier de teatru și creație și o seară interculturală.

Activităţi interesante în cadrul proiectului

De asemenea, participanții au avut ocazia să viziteze câteva obiective turistice în orașul Quba, patru muzee din orașul Kusary, care reprezintă bijuteriile orașului, iar ultima zi s-a finalizat cu o plimbare prin capitala țării, Baku, unde au putut fi vizitate la pas obiectivele turistice a orașului.

„Curajul fiecăruia de a se lăsa cunoscut de către ceilalți participanți, prieteniile formate pe parcursul proiectului, implicarea în activitățile desfășurate, zambetele, lacrimile de tristețe și de bucurie a participanților sunt drept exemplu a motto-ului «We Can Do It»”, a subliniat Marcela Tomuţa. Participanţii mulţumesc Asociației Filantropia Oradea pentru oportunitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !