Weekend cu nevestele vesele

Weekend cu nevestele vesele
Cu doar o zi înainte de debutul oficial al Saptamânii Teatrului Scurt, sâmbata, 19 noiembrie, trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului de Stat din Oradea propune, în avanpremiera, o piesa shakesperiana, piesa care, de altfel, va si încheia festivalul o saptamâna mai târziu, în 26 noiembrie, atunci când va fi si premiera oficiala a acestui spectacol.

„Nevestele vesele din Windsor”, una dintre cele mai îndragite comedii din opera marelui Will, va fi prezentata publicului într-o viziune noua, inedita, o varianta moderna a clasicei piese shakespeariene, propusa de cunoscutul regizor Victor Ioan Frunza.

Nu mai putin important este faptul ca „Nevestele vesele…”, cea de-a doua premiera a acestei stagiuni, este reprezentata în premiera absoluta pe scena Teatrului oradean.

Distributia pentru aceasta piesa este si ea una de exceptie, avându-l în frunte pe Daniel Vulcu care, iata, desi foarte tânar, se numara deja printre veteranii scenei locale, caruia i se vor alatura Elvira Platon Rîmbu, Suzana Macovei, Richard Balint, Petre Ghimbasan, Pavel Sîrghi, Ion Abrudan, Tiberiu Covaci si multi altii.

Decorurile, costumele si recuzita poarta semnatura scenografei Adriana Grand.

Multa muzica live

Din informatiile furnizate de directorul artistic al trupei, Elvira Platon Rîmbu, am aflat câteva dintre surprizele placute de care vor avea parte cei care vor viziona acest spectacol.

O noutate ar fi partitura muzicala, apartinând compozitorului Tibor Cari si special gândita pentru „Nevestele vesele din Windsor”. Absolut inedit este faptul ca protagonistii spectacolului nu vor recurge la trucuri specifice cântaretilor, ci vor interpreta live toate piesele muzicale în timpul reprezentatiei.

Merita remarcata si coincidenta – absolut întâmplatoare, dupa cum ne asigura conducerea trupelor oradene „Iosif Vulcan” si „Szigligeti Ede” – ca doua piese semnate de William Shakespeare sa aiba premierele în aceeasi stagiune, mai mult, la numai câteva zile distanta.

Este cazul acestui sezon, în conditiile în care trupa de limba maghiara a avut duminica premiera cu „Othello”.

Laura Voicu