Weisenbacher a revenit pe „Municipal”

Weisenbacher a revenit pe „Municipal”
La 40 de ani, fostul fundas lateral al echipelor Steaua Bucuresti, U Craiova si FC Bihor nu s-a schimbat prea mult. Anton Weisenbacher a fost luni în vizita la Stadionul Municipal, dornic sa revada si sa paseasca pe gazonul pe care a jucat în perioada ’89-90, când la Oradea se scanda „UEFA, UEFA”.

A fost salutat de suporterii mai în vârsta, în timp ce jucatorii au trecut pe lânga el, nestiind cine este. De patru ani, Weisenbacher s-a retras din activitatea de fotbalist si lucreaza pe un santier în Germania. „Am fost operat de cinci ori la genunchi si nu mai puteam continua. Ultima data am evoluat la o echipa din liga a V-a, unde eram antrenor-jucator”, afirma „Toni”. S-a stabilit în orasul Trier, a primit cetatenia germana si revine în Oradea în fiecare an ca sa-si viziteze socrii, sotia fiind oradeanca.


„Cei mai frumosi ani”


Fostul fotbalist are doi copii: un baiat, Roland (14 ani), care joaca fotbal la juniorii echipei Eintracht Trier (liga a III-a germana), si o fetita, Carolin (9 ani). „Nu prea mi-a venit sa cred când am vazut în clasament ca Salonta este pe locul trei, înaintea FC Bihor. Dar acesta este fotbalul, se mai schimba ierarhiile”, spune Weisenbacher. Dintre fostii coechipieri mai tine legatura cu Bucico, care îi este vecin în Trier.

În rest, se mai întâlneste cu o parte dintre ei în cursul vizitelor în România. Perioada cea mai prolifica a carierei a fost petrecuta la Steaua Bucuresti. „Am stat trei ani la Steaua si au fost cei mai frumosi ani. Nu poate fi uitata câstigarea Cupei Campionilor Europeni, a Supercupei Europei si jucarea finalei Cupei Intercontinentale”, rememoreaza cu nostalgie în glas Weisenbacher.

Teodor Biris