Winkler în India

Winkler în India
Bucureşti – O delegaţie a Ministerului Economiei şi Comerţului, condusă de hunedoreanul Iuliu Winkler, ministru delegat pentru comerţ, se află în India pentru a participa la conferinţa şi expoziţia internaţională “Petrotech 2007”, care se desfăşoară la New Delhi.

Aflată la cea de-a 7-a ediţie, conferinţa şi expoziţia internaţională “Petrotech 2007”, are loc o dată la doi ani şi este cea mai importantă manifestare promoţională din India din domeniul petrolului şi gazelor naturale. La Petrotech sunt prezenţi oficiali guvernamentali, factori de decizie, oameni de afaceri indieni şi străini, precum şi reprezentanţi ai companiilor multinaţionale.

Participarea românească la această acţiune are loc în contextul în care între ţara noastră şi India există un partenariat strategic în domeniul petrolului şi gazelor naturale. În acest cadru a fost înfiinţat un grup mixt de lucru pentru petrol şi gaze, a cărui primă reuniune a avut loc la Bucureşti, în luna octombrie 2006.

Demnitarul român a avut o întrevedere cu ministrul petrolului şi gazelor naturale din India, Murli Deora. Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniu, stadiul realizării celor convenite în Protocolul primei reuniuni a Grupului mixt de lucru pentru petrol şi gaze, perspective ale colaborării în perioada următoare. Ministrul român i-a adresat omologului indian invitaţia de a vizita România, în anul 2007, împreună cu o delegaţie de oameni de afaceri în domeniul petrolului şi gazelor naturale. Totodată, partea română şi exprimat disponibilitatea de a organiza a doua reuniune a Grupului mixt de lucru pentru petrol şi gaze în semestrul I, 2007.

Ministrul delegat pentru comerţ s-a mai întâlnit cu lideri ai unor importante firme indiene din domeniul petrolului şi gazelor: Oil and Natural Gas Corporation, Engineering India Ltd., Hindustan Petroleum Corporation Ltd, Gas Authority of India, Sun Group. Au fost trecute în revistă stadiul actual de colaborare cu parteneri români, precum şi proiecte care pot fi avute în vedere în perioada următoare în India, România şi pe terţe pieţe.

India este unul din partenerii strategici din zona asiatică ai României. În anul 2005, volumul schimburilor comerciale a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, respectiv 449,9 milioane dolari, din care exportul românesc a fost de 272,3 milioane dolari, India devenind prima destinaţie a exporturilor noastre în Asia. Pe primele 11 luni ale anului 2006, comerţul bilateral a fost de 402,9 milioane dolari, din care exportul românesc a fost 207,7 milioane dolari.

În ultimii ani s-au înregistrat investiţii ale unor companii indiene importante în sectoare ca: metalurgie, chimie, industria farmaceutică, IT, turism etc. Conform estimarilor Asociatiei Oamenilor de Afaceri Indieni din România, investiţiile indiene în ţara noastră (inclusiv ale indienilor nerezidenţi în India) se ridică la circa 1,8 miliarde dolari. În Romania, sunt înregistrate în prezent peste 230 de societăţi cu participare indiană la capital.

CL0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !