Yoghinul politician Meze – fanul lui Dracula

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
9Comentarii
Yoghinul politician Meze – fanul lui Dracula
© Daniel Meze ar brandui Bihorul cu mitul lui Dracula
Ajuns şef de partid şi candidat pentru Consiliul Judeţean, ex-jurnalistul Daniel Meze are idei originale.

Candidat la şefia Consiliului Judeţean Bihor la doar 32 de ani, din partea lui Băsescu, ex-jurnalistul yoghin Daniel Meze nu duce lipsă de idei. Bune, rele, cum or fi. Acesta a întocmit ceea ce se numeşte “Manifestul Mişcării Populare pentru Judeţul Bihor”, în care scrie, printre altele, că vrea în Bihor un parc de distracţii care să se folosească de brandul Dracula – “Dracula Land & Park”. Şi îl asemuieşte Disneyland-ului!

O asemenea idee mai fusese propusă, pe timpul guvernării Năstase, de către fostul ministru al Turismului, Dan Matei Aghaton. Fără finalitate.

Arc peste timp – instructor de yoga şi cu ambiţii politice, Daniel Meze vrea şi el un Dracula Park de Bihor: “Un astfel de obiectiv construit în parteneriat public-privat ar genera un adevărat motor de dezvoltare pentru turismul bihorean și ar fi o atracție deosebită care s-ar bucura de o mediatizare foarte bună. Este păcat că România nu se folosește de acest brand pe care îl poate exploata pentru a se dezvolta din punct de vedere al turismului. Dracula este pe buzele tuturor turiștilor din lumea largă când vine vorba de România, iar noi putem să construim în Bihor un adevărat parc de distracții similar cu Disneyland. Putem să fim primii din România care exploatează acest brand care va pune Bihorul pe harta mondială a turismului”, scrie Meze în Manifest.

Propune şi Festivalul Revistei Familia

Acelaşi Daniel Meze propune şi un Festival al Revistei Familia: “Instituția culturală cu o istorie de peste 150 de ani poate să fie pentru județul Bihor ceea ce este TIFF, Festivalul Internațional de Film Transilvania, pentru Cluj. Un festival al Revistei Familia poate să atragă în Bihor sute de mii de iubitori ai culturii care să-și exprime creațiile lor artistice către publicul larg. Revista Familia înființată de marele om de cultură Iosif Vulcan este celebră pentru că în numărul 6 din anul 1866 a debutat poetul nostru național Mihai Eminescu. La fel ca și Eminescu, George Coșbuc, își face debutul tot în paginile revistei bihorene în anul 1884.”

În acelaşi document politic botezat drept “Manifest”, Meze militează pentru “Bihorul produselor agroalimentare & țărănești ieftine și de calitate”, pentru “Bihorul parcurilor industriale și a locurilor de muncă” şi pentru externalizarea serviciilor sociale din subordinea Consiliului Judeţean.

“Bihorenii să nu stea cu mâna întinsă”

“Vreau ca bihorenii „Să Aleagă Să Fie Liberi!” Să nu stea cu mâna întinsă la stat, să nu aștepte ajutoarele sociale, să aibă locuri de muncă bine plătite, să beneficieze de avantajele unui județ turistic și să mânânce o hrană sănătoasă produsă acasă de părinții și bunicii lor”, îşi îmbie Daniel Meze potenţialii alegători.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor