Yoshi Con, primul animecon la Oradea

Yoshi Con, primul animecon la Oradea
Evenimentul va avea loc pe 4 septembrie la Liceul Ady Endre şi este organizat de Uniunea Studenţilor Maghiari din Bihor. Comunităţi de animeuri au apărut şi în România după ce au fost importate, nu direct de la sursă, Japonia, ci din Statele Unite.

Eroii de animeuri, poveşti japoneze desenate, încing imaginaţia fanilor de toate vârstele. De la thriller şi aventură, până la poveşti incitante şi subiecte psihologice complexe, animeurile tind să ocupe poziţia de lider în industria de divertisment. După părerea psihologilor, acest timp de desene creează o dependenţă emoţională, comparabilă cu cea produsă de filmele SF. Vor să-i activeze pe cei pasionaţi de anime. Primul animecon din Oradea, numit Yoshi Con se doreşte a fi un eveniment internaţional cu o durată de o zi, care aduce în prim plan subcultura animaţiilor japoneze, iar în al doilea rând se ocupă de cultura japoneză şi de  tradiţiile acesteia. În cadrul unui astfel de eveniment sunt incluse concursuri, animeuri, manga, console, cosplay, karaoke, concerte, workshopuri

Pokemon, Bakugan

De la thriller şi aventură, până la poveşti incitante şi subiecte psihologice complexe, animeurile tind să ocupe poziţia de lider în industria de divertisment. După părerea psihologilor, acest timp de desene creează o dependenţă emoţională, comparabilă cu cea produsă de filmele SF.

Din 1990, genul a devenit popular în întreaga lume. „Dragon Ball Z” şi „Pokemon” au cucerit piaţa atât prin serialele de televiziune, cât şi cu produsele destinate comercializării. După datele Animax, televiziune dedicată exclusiv acestui gen, cei mai mulţi fani sunt în vestul ţării şi în Bucureşti. S-au înfiinţat fan-cluburi, forum şi reviste şi se organizează convenţii şi tabere. 2009 a fost anul „Luptătorilor Bakugan”. Numeroşi fani au participat la „Întâlnirile Bakugan” de la Constanţa, Cluj şi Sibiu. „Luptătorii Bakugan” e un serial animat a cărui acţiune se petrece într-o altă dimensiune, Vestroia, care îşi pierde echilibrul şi începe să se întrepătrundă cu lumea oamenilor. Creaturile acestei dimensiuni se numesc Bakugan.

V.B.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !