YouthBank Oradea cauta liceeni

De Cristian Horgoș
"YouthBank oferă tinerilor acces la un cadru pentru dezvoltare personală” Daciana Deac
"YouthBank oferă tinerilor acces la un cadru pentru dezvoltare personală” Daciana Deac
Liceenii orădeni se pot înscrie în cel mai bun proiect educaţional şi de voluntariat din 2010 respectiv 2011.

A ajuns şi la Oradea programul care a câştigat titlul de „Cel mai bun proiect educaţional al anului 2010” la Gala Premiilor în Educaţie şi „Premiul pentru Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret” la Gala Voluntariatului în anul 2011.

În cei trei ani de implementare, programul YouthBank a implicat 210 tineri în echipele YB locale, a mobilizat 180.000 lei prin echipele YB, şi a finanţat cu peste 382.000 lei peste 75.000 beneficiari direcţi şi indirecţi în cadrul a 168 de iniţiative ale liceenilor.

Liceenii orădeni pot să se înscrie pe site-ul www.youthbank.ro până pe 21 octombrie.

Coordonat local de către Fundaţia Comunitară Oradea, YouthBank urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale.

Dobândesc abilităţi

„Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.

Programul YouthBank porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor”, explică Daciana Deac, coordonator program YouthBank.

În prezent, programul se derulează în: Alba Iulia, Baraolt, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sf. Gheorghe, Sibiu, Timişoara şi Tg-Mureş.

Membru al echipei YouthBank Iaşi încă din primul an, Bogdan Borş spune despre experienţa YouthBank: „De ce YouthBank? Nu am putut rezista să nu mă implic în acest program, având în vedere că avantajele aduse dezvoltării mele personale sunt infinite, considerând că valorile promovate de acesta se numără şi printre valorile pe care eu le consider importante, şi luând în calcul faptul că beneficiile aduse comunităţii pot avea de asemenea, un impact puternic. În plus, dacă vrem o schimbare, aceasta trebuie să pornească de la cineva. Şi de ce această schimbare să nu pornească de la noi elevii, având în vedere că avem idei, suntem plini de energie şi iniţiativă, şi în acelaşi timp suntem motivaţi de o dorinţă puternică pentru mai bine?ˮ.

YouthBank Oradea este sprijinit financiar prin Fondu pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, şi administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !