Zece incendii în patru zile

De Otilia Șandor
Zece incendii în patru zile
În primele patru zile din Anul Nou s-au produs zece incendii.


Jumătate dintre cele zece incendii produse în primele patru zile ale acestui an au fost generate de coşurile de fum (necurăţate de funingine, deteriorate ori neprotejate termic faţă de materialele combustibile).

În minutul 5 din acest an, a fost anunţat un incendiu la o construcţie dezafectată. Pompierii de la Detaşamentul 1 Oradea au intervenit la locul indicat de pe str. Cazaban şi bănuiesc că focul a izbucnit din pricina fumatului în locuri neprotejate corespunzător. Incendiul a fost lichidat fără pagube (au ars doar deşeuri din mase plastice şi carton).

Tot în prima zi din ianuarie 2015, în jurul orei 17:50, coşul de fum al unui bloc de locuinţe de pe str. Cartier Şoimul din Aleşd a luat foc. Pompierii din Aleşd au intervenit rapid şi au lichidat flăcările iscate din cauza necurăţării coşului de fum.
Şi la Remetea a luat foc în prima zi a anului nou podul unei case, tot din pricina unui coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Au ars aproximativ patru metri pătraţi tavan din lemn şi un rezervor pentru depozitarea apei.
În dimineaţa zilei de vineri, 2 ianuarie 2015, în jurul orei 7:30, podul unei case de pe str. Gheorghe Doja din Oradea a luat foc şi a distrus elemente de construcţie din structura acoperişului (circa şase metri liniari căpriori, aproximativ şase metri pătraţi astereală, circa şase metri liniari pazie, aproximativ 12 metri pătraţi izolaţie polistiren şi circa patru metri pătraţi scândură). Cauza a fost aceeaşi: coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
Tot vineri, în jurul orei 10.un teren viran de pe str. C. Coposu a fost cuprins de flăcări, pompierii de la Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea reuşind să îl lichideze repede. Au ars doar deşeurile menajere depozitate în locul respectiv.

Şi hotel în flăcări

Vineri seară, în jurul orei 20.55, pompierii militari de la Ştei şi colegii lor de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Nucet au intervenit în forţă ca să stingă un incendiu izbucnit la acoperişul unui hotel de la Nucet, cel mai probabil din cauza coşului de fum deteriorat. Pagubele s-au limitat la patru metri pătraţi din acoperişul clădirii care au ars.
Spre miezul nopţii, subsolul unei locuinţe părăsite, de pe str. Retezatului din Oradea a luat foc din cauza utilizării focului deschis în spaţii închise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Au ars materiale textile şi o anvelopă.
Sâmbătă dimineaţă, timp de aproape o oră, pompierii de la Aleşd şi colegii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Auşeu, au luptat să stingă focul iscat la o locuinţă situată în localitatea Luncşoara. Flăcările au cuprins acoperişul şi o încăpere şi riscau să se propage la toată casa. Incendiul, provocat de la un coş de fum deteriorat, a distrus două uşi, două ferestre, mobilier dormitor, un frigider şi o suprafaţă de circa 70 metri pătraţi acoperiş.
Sâmbătă după-amiază, un alt incendiu s-a produs în camera de zi a unei locuinţe situate pe str. Horea din Diosig. Pompierii de la Săcueni au intervenit şi au lichidat flăcările, pornite probabil de la jocul copiilor cu focul. Au ars două jaluzele de pânză şi un toc de geam.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !