Zece milioane de euro pentru străzile din Oradea

4Comentarii
Zece milioane de euro pentru străzile din Oradea
ORADEA – Aleşii locali au aprobat marţi, în şedinţa extraordinară, studiile de fazabilitate pentru modernizarea a 12 străzi din Oradea. Investiţia se ridică la circa 10 milioane de euro.

„Sunt şapte sau opt străzi noi. S-a făcut o primă evaluare, însă ca la orice investiţie nouă există o marjă de eroare faţă de valoarea stabilită iniţial, în plus sau în minus. Lucrările o să înceapă cât de curând. Mai trebuie făcută licitaţia pe partea de apă canal, pe partea de drumuri lucrările au fost atribuite către Drumuri Orăşeneşti, potrivit contractului existent între societate şi municipalitate”, a declarat primarul Oradiei, Mihai Groza.

Modernizarea străzii Oneştilor, situată în cartierul Ioşia, costă circa 2 milioane de euro. Termenul de finalizare este de zece luni. În jur de 1,5 milioane de euro se va investi într-un drum de legătură dintre şoseaua de Centură şi cartierul Nufărului, zona Bumbacului, cu termen de finalizare tot de zece luni. „În zona Bumbacului se va construi o nouă zonă rezidenţială şi servicii, conform planului de urbanism. Pentru rezilvarea accesului la acest cartier s-a propus construirea unui drum care va realiza legătură dintre drumul de centură şi strada Bumbacului, respectiv cartierul Nufărul”, se arată în raportul de specialitate pus pe masa consilierilor locali. În modernizarea străzii Octavian Goga se va investi circa 1,5 milioane de euro. Şi O. Goga face legătură cu Centura, fiind o zonă intens circulată. Strada va fi proiectata pentru trafic greu, cu două benzi de circulaţie. Tot în acest an, municipalitatea şi-a propus reabilitarea drumului uzinal, care deserveşte unităţile industriale amplasare în partea vestică a municipiului Oradea, paralel cu DN1. Costurile se ridică la 1,5 milioane de euro şi termenul de finalizare este de nouă luni.

Alte străzi care vor fi modernizare şi reabilitate în acest an sunt: Zărandului, Dornei, Zambilelor, Cornului, Aurel Vlaicu, Vasile Pârvan, Măgheranului.
Georgiana Anghel4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor