Zece pentru Cuvântul liber!

Zece pentru Cuvântul liber!
Deva – Timp de o săptămână, zece elevi din clasa a XI-a C, de la Colegiul Tehnic “Transilvania”, au făcut parte din echipa de jurnalişti a redacţiei noastre. 

S-a făcut o succintă instruire pe noţiuni elementare de jurnalism; funcţie de afinităţi, tinerii au fost distribuiţi pe domenii jurnalistice; s-au format echipe în care pe post de „maiştri” ad-hoc au fost ziariştii profesionişti ai redacţiei; în această formaţie, s-a făcut documentarea, conceperea, redactarea pe calculator şi corectarea articolelor de ziar.

Am urmărit modul în care cei foarte tineri se raportează la informaţia de presă, felul în care ei percep evenimentele şi nu în ultimul rând modul în care ei le oglindesc în ceea ce scriu. A fost o experienţă surprinzătoare.

Cei zece „ucenici” s-au adaptat „instant” la stilul de lucru al redacţiei. Desele consultări dintre ei, schimbul intens de opinii privitoare la un subiect sau altul au demonstrat un foarte dezvoltat simţ al echipei.

Chiar dacă s-a simţit lipsa experienţei, o parte din textele scrise de elevi au avut în ele substanţă jurnalistică. Nu mai pomenim că pentru fiecare dintre ei calculatorul este un instrument de lucru uzual.

Şi, ca totul să ne dirijeze spre un calificativ „FB”, este de remarcat disciplina „în muncă” a elevilor. Fără ca nimeni să le impună ceva, au avut tenacitatea zilnică de a nu părăsi redacţia înainte ca articolul semnat de ei să primească „bun de tipar”.

Adrian Sălăgean0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !